Наливайченко просить ВООЗ захистити мешканців Великого Ходачкова

Поділитися

Громадсько-політичний діяч  Валентин Наливайченко звернувся до Всесвітньої організації охорони здоров’я з проханням захистити гарантоване Конституцією право мешканців села Великий Ходачків на безпечнежиттятаздоров’я.

У зверненні Наливайченко наголосив на тому, що реконструкція птахокомплексу у Великому Ходачкові, яке здійснює місцевий олігарх,  загрожує життю та здоров’ю людей. Адже, за словами громадсько-політичного діяча, під час будівництва птахоферми грубо порушені державні санітарні норми.За висновками санітарної служби України, по об’єкту передбачено 93 стаціонарні джерела викидів.  У процесі виробничої діяльності в атмосферу передбачаються викиди забруднюючих речовин, зокрема, азоту діоксид, аміаку, сірководню, оксид вуглецю, метану, фенолута багато інших. Контролюючі органи підтверджують можливості негативного впливу діючого об’єкта на навколишнє середовищета умови проживання мешканців. Незважаючи на це, своїм висновком санітарна служба таки надала дозвіл на проведення реконструкції.

У документі Наливайченко нагадав, що Україна належить до числа країн – учасниць міжнародного співробітництва  в  сфері охорони  здоров’я, є членом  Всесвітньої організації охорони здоров’я  та інших міжнародних організацій. Зокрема,  Всесвітня організація охорони здоров’я  як спецустанова ООН координує дії країн учасниць.

«Втручання цієї організації у ситуацію з порушенням прав мешканців Ходачкова є просто необхідною», – заявив політик.

«У зв’язку із масштабом проблеми та реальною загрозою життю та здоров’ю людей, звертаюсь до Всесвітньої організації охорони здоров’я із проханням вивчити ситуацію, що склалась в Україні в питанні дотримання права мешканців с. Великий Ходачків на життя та здоров’я і надати рекомендації щодо унеможливлення такої ситуації», – підкреслив Наливайченко у зверненні.

Виставка-конкурс собак «Для дружби не важлива порода!»

Найбільший за десятиріччя успіх юних тернопільських боксерів