Перемоги починаються з Зарваниці: тернопільська «Батьківщина» ходила у паломництво

Поділитися

1-2 червня активісти «Батьківщини» Тернопільщини на чолі із народним депутатом України Василем Деревляним здійснили паломницьку пішу ходу до Зарваниці.

Отримавши благословення у Катедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці? представники Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» 1 червня о 17:30 вирушили до однієї із найшановніших святинь України – Марійського духовного центру у Зарваниці.

Усі прочани розуміли, що запланована нічна хода буде непростою. Тим більше, що погода для далекої дороги була не найкращою. Втім, із запалом в очах та конкретною метою прочани вирушили.

Ідучи до Зарваниці, чимало християн задумується над своїм життям, вчинками, стосунками із близькими та друзями. Паломники просять кращої долі та здоров’я для себе і рідних. Так було й цього разу: кожен учасник пішої ходи віддавав свою жертовність та шану Матері Божій, молячись про її поміч та заступництво. Окрім цього, в думках паломників була мрія про краще життя українців та процвітання нашої держави. В часи безчинства влади активісти «Батьківщини» молились і за лідера опозиції Юлію Тимошенко, яка незаконно кинута за грати й зазнає знущань за колючим дротом. Окрім цього, Україна стоїть на порозі важливих виборів, і для «Батьківщини» початок виборчої кампанії з молитви у Зарваниці вже став хорошою традицією.

Без спочинку на нічліг паломники пройшли Тернополем, селищем Велика Березовиця, селами Мишковичі, Миролюбівка, Лучка Тернопільського району, селищами Микулинці та Дружба, селами Варваринці, Струсів, Заздрість, Тютьків, Панталиха, Соколів, Золотники, Бурканів, Гайворонка, Вишнівчик та Зарваниця Теребовлянського району.

Символічним є те, що прочани побудували свій маршрут таким чином, щоб побувати у музеї-садибі родини видатного нашого земляка – Патріарха Йосифа (Сліпого) у селі Заздрість на Теребовлянщині. Адже саме цього року на державному рівні відзначається 120-та річниця з дня народження великого християнського провідника українців.

Не зважаючи на складні погодні умови, втому та натерті мозолі, представники «Батьківщини» дійшли до святого місця близько десятої години ранку 2 червня. У Зарваницькому соборі прочани об’єднались у спільній молитві під час Святої Літургії.

 

Володимир Бойко,

перший заступник голови Тернопільської обласної організації

Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»

Найбільший за десятиріччя успіх юних тернопільських боксерів

МММ у Тернополі: інформація з перших уст