Проходить обговорення проекту Загальнодержавної програми розвитку конкуренції в Україні

Поділитися

У Тернопільській обласній державній адміністрації відбувся круглий стіл з обговорення проекту Загальнодержавної програми розвитку конкуренції в Україні на 2013-2023 роки.

Участь у заході, що відбувся під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації В.В.Гецька, взяли І.І.Курницький – голова Тернопільського територіального відділення Антимонопольного комітету України, представники галузевих управлінь облдержадміністрації та бізнесу області.

Вони обговорили існуючі обмеження конкуренції на товарних ринках та шляхи їх подолання, зокрема, – бар’єрів вступу на ринок.

Крім того, були розглянуті, передбачені проектом програми, заходи щодо створення умов для становлення і розвитку конкуренції на ринках та удосконалення регулювання монополізованих ринків.

Як зазначив Василь Гецько, прийняття програми дозволить учасникам ринків передбачити, зокрема, в якому напрямку буде розвиватися конкуренційне законодавство. Також він звернув увагу на те, що даний проект Програми, а також  проект Плану заходів до неї ще  потребує доопрацювання.

Учасниками круглого столу висунуто ряд пропозицій до проекту Загальнодержавної програми, які будуть узагальнені та подані до Антимонопольного комітету України.

 

Довідково: 6 червня 2012 року Антимонопольний  Комітет України схвалив для оприлюднення проект Концепції загальнодержавної програми розвитку конкуренції в Україні на 2013-2023 роки. Проект Загальнодержавної програми розвитку конкуренції в Україні на 2013- 2023 роки розміщено на веб-сайті Антимонопольного комітету України за адресою:

 

http://www.amc.gov.ua/amc/control/uk/publish/category?cat_id=214829

З глибини століть

На теренах Тернопільщини буде створено більше 10 тисяч гектарів охоронної зони