Сміттєпереробно-сортувальний комплекс розпочав роботу на Теребовлянщині

Поділитися

Участь в урочистому запуску сміттєпереробно-сортувального комплексу приватного підприємства ТзОВ «ЕкоБалансТер», який встановлено на території паспортизованого сміттєзвалиша с. Плебанівка Теребовлянського району, взяв голова ОДА Валентин Хоптян.

«Ініціатива спорудження такого комплексу маєв важливе значення, адже це ще один крок в напрямку вирішення проблеми утилізації твердих побутових відходів, збереження довкілля», – вважає Валентин Хоптян.

Він зазначив, що завдяки створенню такого сміттєпереробно-сортувального комплексу централізований вивіз твердих побутових відходів організований в 24 населених пунктах Теребовлянського району. На підприємстві створено 40 робочих місць.

Як розповів керівник ТзОВ«ЕкоБалансТер» Юрій Пенцак, технологічний процес роботи комплексу передбачає промисловий відбір-сортування і пресування змішаних твердих побутових відходів: макулатури, поліетиленової та полістирольної пляшок, поліхлорвінільної плівки, відходів жерстяної алюмінієвої тари товщиною 0,15 мм, волокнистих матеріалів, лому та інших компонентів вторинної сировини, з отриманням вторинних матеріальних цінностей, які в подальшому можуть використовуватися для виготовлення нових видів продукції.

У Теребовлі відкрили реконструйоване терапевтичне відділення райлікарні

На чиїй вулиці свято?