Тернопільські артилеристи змагаються вдруге поспіль вибороти звання найкращих у Збройних Силах України з фізичної підготовки

Поділитися

Сьогодні, 21 червня, у 11-й окремій гвардійській артилерійській бригаді 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, яка минулого року виборола перше місце у 19-му Всеармійському огляді на кращу організацію фізичної підготовки та спортивно-масової роботи розпочалася перевірка стану фізичної підготовки у рамках проведення 20-го огляду.

До участі у заході, за умовами огляду, залучено управління бригади, всі командири дивізіонів, батарей, рот і взводів, а також третину сержантського та рядового складу від списочної чисельності.

Перевірку проводить комісія Центрального управління підготовки та повсякденної діяльності військ (сил) Збройних Сил України на чолі з начальником методичного відділу управління фізичної підготовки полковником Олексієм Косицею.

– Перемогу завоювати нелегко, а ще важче її втримати, – зазначив полковник Олексій Косиця звертаючись до артилеристів. – Фізична підготовка є невід’ємною частиною фахового рівня кожного військовослужбовця. Від неї залежить спроможність воїна відповідати вимогам, які сьогодні висуваються перед ним.

За словами командира 11-ї Тернопільської окремої гвардійської артилерійської бригади полковника Сергія Корнійчука особовий склад військової частини до огляду почав готуватися ще з початку навчального року.

– Контрольні заняття показали, що військовослужбовці непогано підготувалися до огляду, мають добрі показники, у чому переконаються і представники комісії з Генерального штабу, – підкреслив полковник Сергій Корнійчук.

У ході 20-го огляду на кращу організацію фізичної підготовки, який триватиме у артилерійській бригаді впродовж двох днів військовослужбовці виконають вправи з бігу на 100 м, підтягування на перекладині, подолання смуги перешкод та кросу на 1, 2, та 3 км у залежності від вікової групи військовослужбовця. Результати огляду визначатимуться за станом фізичної підготовленості особового складу та виконанням спортивних розрядів.

Загалом цьогоріч в огляді на кращу організацію фізичної підготовки та спортивно-масової роботи в Збройних Силах України, окрім Тернопільської артилерійської бригади, бере участь ще 15 військових частин української армії.

Василь Лабай
Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України
Фото автора

Наливайченко: Режим боїться незалежної патріотичної молоді

Українська збірна заробила на Євро 10 мільйонів євро