Тернопільські ревізори виявили у Бучацькому комбінаті комунальних підприємств порушень, що призвели до втрат 89 тис. грн

Поділитися

Працівниками Держфінінспекції в Тернопільській області завершено планову ревізію фінансово-господарської діяльності Бучацького комбінату комунальних підприємств, якою виявлено фінансових порушень на загальну суму 776 тис. грн, в тому числі тих, що призвели до втрат 89 тис. грн.

Так, внаслідок зарахувань орендної плати за нежитлові приміщення, власником яких є Бучацька міська рада, на рахунок комбінату, загальний фонд Бучацького міського бюджету недоотримав доходів на суму 79 тис. грн.

Інше порушення стосується нарахування та виплати компенсації за невикористану відпустку, а також індексації грошових доходів. Сума порушення – 7 тис. грн.

І, нарешті, ревізією встановлено недостачу матеріалів та паливно–мастильних матеріалів на суму  понад 3 тис. грн.

Окрім того, ревізією виявлено операції, проведені з порушенням чинного законодавства, що не призвели до втрат. Це, зокрема, придбання палива без застосування необхідних процедур закупівель на суму 606 тис. грн,    ненарахування та невиплата індексації заробітної плати на суму 52 тис. грн.

Сума інших виявлених порушень, що не призвели до втрат –  28 тис. грн.

За допущені порушення складено та передано до суду два протоколи про адміністративні правопорушення, один з яких за ст. 164-14 КУпАП направлено на розгляд суду.

Інформацію про наслідки проведеної ревізії передано в прокуратуру Бучацького району.

                                                                 Прес-служба Держфінінспекції                                                                  в Тернопільській області

Збірні України та Англії вийдуть на поле у жалобних пов’язках

Тернопільські артилеристи готуються до табірного збору