Тернопільські артилеристи готуються до табірного збору

Поділитися

Сьогодні, 19 червня, військовослужбовці 11-ї окремої гвардійської артилерійської бригади 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, що на Тернопільщині розпочали підготовку до табірного збору артилерії з’єднання, що відбудеться на Рівненському загальновійськовому полігоні у липні цього року.

 

Під час цього табірного збору планується провести дослідницьке тактичне навчання по застосуванню розвідувально-вогневого комплексу, про який свого часу у бойових статутах було багато сказано, але на практиці не застосовувалось.

 

Як повідоми заступник командира 11-ї артилерійської бригади підполковник Олександр Скумбрій готуються до військових маневрів гаубична артилерійська батарея та батарея звукометричної розвідки військової частини, які у взаємодії з іншими підрозділами артилерії (реактивної, самохідної), армійської авіації, безпілотними літаками-розвідниками і складуть розвідувально-вогневий комплекс з’єднання.

 

– Це навчання потребує відмінних професійних знань та навичок, тому вже сьогодні артилеристи розпочали підготовку, – зазначив підполковник Олександр Скумбрій. – Готуємо озброєння та техніку, що є основою ведення бою. Особовий склад підрозділів психологічно налаштовується до спекотніх польових умов та проводить заняття на майданчику бойової роботи з основних предметів навчань: технічної, спеціальної, інженерної підготовки, захисту від зброї масового ураження.

 

Варто наголосити, що дослідницькі навчання у рамках табірного збору артилерії армійського з’єднання можуть дати серйозний поштовх для створення влосного розвідувально-вогневого комплексу і досягнення високої ефективності засобами вогневого ураження саме за рахунок новітніх засобів розвідки, які вже є в Україні.

 

 

Василь Лабай

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Фото автора

Тернопільські ревізори виявили у Бучацькому комбінаті комунальних підприємств порушень, що призвели до втрат 89 тис. грн

МТС забезпечить зв’язок з пупом Землі