У Тернополі створили Комітет захисту української мови

Поділитися

21 червня 2012 року на території Тернопільського музею політичних в’язнів та репресованих відбулось перше організаційне засідання обласного комітету захисту української мови. До комітету увійшли представники духовенства, інтелігенції, громадські діячі та політики.
Архиєпископ Тернопільський і Бучацький Нестор (УПЦ КП) благословив учасників заходу, а також висловив свою думку щодо ухвалення в першому читанні законопроекту Ківалова-Колесніченка.
Голова Тернопільської міської організації ВО «Свобода», депутат Тернопільської обласної ради Роман Навроцький, звертаючись до присутніх, зазначив: «Я вважаю, що до Комітету захисту української мови повинні долучитись усі небайдужі та свідомі люди, громадські діячі, викладачі, професори та активісти, які своєю позицією не дозволять допустити ухвалення українофобського «мовного» закону. Саме сьогодні українська мова потребує найбільшого захисту!».
Під час зустрічі присутні також наголосили на необхідності проведення загальноукраїнського страйку, якщо закон Ківалова-Колесніченка «Про засади державної мовної політики» вступить в силу.

Українська збірна заробила на Євро 10 мільйонів євро

Кременецький район: рятувальники попередили загрозу вибуху