Екологічний податок: хто платитиме

Поділитися

Хто є платником екологічного податку за здійснення викидів в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення при здачі в оренду даного джерела забруднення?

Відповідає старший державний податковий інспектор відділу взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об’єднаної ДПІ Ірина Хомик:

Відповідно до ст. 240 розділу VIIІ „Екологічний податок” Податкового кодексу України від 02.12.2010 року № 2755 (далі – ПКУ) платниками екологічного податку до бюджету є суб’єкти господарювання, якими безпосередньо здійснюються викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення.

Згідно з ст. 242 ПКУ об’єктом та базою оподаткування є обсяги та види забруднюючих речовин, які викидаються в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

Викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами можуть здійснюватися після отримання дозволу, який видається територіальним органом спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань екології та природних ресурсів. Умови видання дозволів на викиди не впливають на визначення платників податку.

Таким чином, платниками екологічного податку до бюджету є суб’єкти господарювання, якими безпосередньо здійснюються викиди забруднюючих речовин незалежно від отримання дозволу на викиди.

Довідки за телефонами: 15-07, 43-46-47.

 

Наливайченко взяв участь у відкритті пейнтбольного турніру в Тернополі

Податкова накладна в електронному вигляді !