Фестиваль середньовічної культури «Стародавній Меджибіж»

Поділитися

Меджибізька фортеця

Хмельницка область

24-26 серпня 2012

«Стародавній Меджибіж» – один з найдавніших та найвідоміших на Україні фестивалів, що відтворює на території древньої Меджибізької фортеці атмосферу середньовіччя.

 

Лицарські поєдинки та масові битви супроводжуються неймовірним музичним шоу, виступами вуличних акторів, танцюристів, майстрів володіння вогнем.
На території фестивалю відтворюється справжнє середньовічне військове поселення, проходить ярмарок народних майстрів, присутня середньовічна харчевня, в якій під відкритим небом готують страви за оригінальними старовинними рецептами.
Перший фестиваль відбувся в 2003 році. За цей час його учасниками побували сотні музичних гуртів з різних країн, тисячі учасників військово-історичних клубів, десятки тисяч туристів.

 

Захід щорічно висвітлюється провідними телекомпаніями України, друкованими та Інтернет-виданнями, активно обговорюється на тематичних форумах та в соціальних мережах.
Місце проведення фестивалю – Меджибізька фортеця, яка знаходиться у смт Меджибіж, що у 35 км на схід від м. Хмельницького, та у кілометрі від траси Хмельницький-Вінниця. Щороку дійство проводиться наприкінці серпня і приурочується до Дня Незалежності України. В цьому році фестиваль пройде 24-26 серпня.

 

Для гостей фестивалю передбачене місце під наметове містечко, ма ісцеві жителі люб’язно надають кімнати у приватних садибах. Неподалік знаходиться 4-х зірковий готель, автотуристичний комплекс з послугами автостоянки, автосервісу. Поруч є магазини, аптеки, інтернет, кафе.

 

«Стародавній Меджибіж» – унікальний фестиваль, який назавжди полюбили всі, хто хоч раз на ньому побував.

 

Учасники фестивалю у 2012 році:

ТРОЛЛЬ ГНЕТ ЕЛЬ (Санкт-Петербург, Россія)

Краща команда Росії, що виконує пивной фолк!

http://vk.com/troll_gnet_yel

http://www.trollge.ru

 

[:TEUFELSTANZ:] (Москва, Росія)

Унікальна для Росії команда, яка грає хітову та технічну середньовічну музику нового часу. Сценічна подача матеріалу відбувається у дусі брутального альтернативного середньовіччя. Мелодика, атмосфера і енергетика музики [: TEUFELSTANZ:] не поступається за силою німецьким законодавцям стилю.

http://vk.com/club27035707

 

LITVINTROL (Мінськ, Білорусь)

Багато хто грає фолк-метал, але ніхто не робить це так, як LITVINTROL. Їх музика – весела та сумна, хвацька та пафосна. А щоб ще більше вирізнятися та всіх заплутати, учасники назвали свій стиль Rock’n’Troll.

http://vk.com/litvintr0ll

http://www.litvintroll.com

 

IRDORATH (Мінськ, Білорусь)

Одна з найяскравіших та незвичайних гру білоруської сцени, яка грає середньовічну музику. Але не тільки музика звертає на себе увагу, але й шоу, яке роблять музиканти, вчиняючи це як відомі європейські гурти, що грають медіевал для широкої публіки.

http://vk.com/irdorath

Irdorath

 

UNIA (Мінськ, Білорусь)

Гурт являє собою незвичайну суміш білоруських народних пісень із потужною та важкою ритм-секцією.

http://vk.com/unia_band

http://www.myspace.com/uniaband

 

TerraKod (Брест, Білорсь)

Головна ідея творчого об\єднання TerraKod – це популяризація беілоруської культури шляхом синтеза народної творчості з сучасними напрямками альтернативної музики.

http://www.facebook.com/TerraKod

http://vk.com/terrakod

O’Hamsters (Київ, Україна)

Весела команда, яка грає irish folk-punk та не залишає нікого байдужим до свої творчості!
http://vk.com/ohamsters

РИБАЖИР (Київ, Україна)
Гурт, яки буде заряджати всії вас позитивними мелодіями реггі під час фестивалю.

http://vk.com/ribajir

www.myspace.com/ribajir

 

 

УВАГА! Список гуртів може доповнюватися!

Тернопільським журналістам пропонують екстрім-розвагу в … колонії

Хто бився у Великих Гаях?