Хто бився у Великих Гаях?

Поділитися

Скандальний резонанс на Тернопільщині спричинила бійка, що сталася у ніч на 13 липня у селі Великі Гаї, за 4 кілометри від обласного центру. Внаслідок цього інциденту троє хлопців опинились у шпиталі, правоохоронці порушили кримінальну справу. За неофіційними свідченнями, до бійки буцімто причетні сини колишнього високопосадовця і місцевого політика. Але сам посадовець це спростовує.

Бійка, за свідченнями місцевих мешканців, сталася біля дачі колишнього мера Тернополя Романа Заставного. Після сутички троє молодих мешканців села Великі Гаї зазнали серйозних травм. Один із потерпілих, 25-річний Назар П. у понеділок ще перебував у шпиталі з травмою ока.

Хто саме побив хлопців і що стало причиною інциденту, сусіди і  очевидці говорять по-різному, більшість воліють мовчати. Один із батьків потерпілого, який перебуває за кордоном, розмістив інформацію про цей випадок на сторінці у соціальних мережах, але на зв’язок з Радіо Свобода так і не вийшов.

Жодної інформації про бійку у Великих Гаях немає і на офіційному сайті УМВС у Тернопільській області. Хоча на сьогодні порушено кримінальну справу за фактом «хуліганство»,  повідомили Радіо Свобода у секторі  зв’язків з громадськістю УМВС на Тернопільщині. Втім правоохоронець попросив не називати його прізвище.

– З 12 на 13 липня інцидент мав місце у Великих Гаях. Порушено кримінальну справу. Є фігуранти, справа розслідується, є двоє потерпілих.
– За якою адресою сталася бійка у селі?
– Ні, не скажу більш нічого.

Не назвав правоохоронець імен учасників бійки і чи були вони у стані алкогольного сп’яніння під час сутички. Така утаємниченість з боку правоохоронців лише породжує домисли. За неофіційними свідченнями місцевих мешканців, на дачі колишнього мера нібито забавлялись діти відомих тернополян.

Колишній мер Тернополя звинувачує опонентів у провокації

Роман Заставний

​​Тим часом колишній мер Тернополя, голова обласного осередку «Фронту змін» Роман Заставний заперечив у коментарі Радіо Свобода причетність його синів до бійки у Великих Гаях.

«Мої діти до цього нічого не мають і мені прикро, що політики, які вважають себе достойними, використовують такі методи досягнення результату. Це звичайна провокація, бо дехто себе бачить народним депутатом. Я дуже рідко коли буваю на дачі, бо маю квартиру в Тернополі і саме там мешкаю. Коли у Великих Гаях щось стається, то це не має означати мою причетність до цього», – заявив Роман Заставний.

Політик не має наміру позиватися до деяких тернопільських ЗМІ, які назвали його синів причетними до бійки. Втім, хто саме опинився у ніч на 13 липня на дачі у політика,чи взагалі там була гучна забава, хто викликав правоохоронців, чому почалась бійка, хто її спровокував і чому так жорстоко молоді люди побили інших? Ці запитання залишаються без відповіді. Бо надто різні версії сьогодні звучать. Натомість ця історія нагадує іншу резонансну справу, пов’язану з аварією у передноворічну ніч, в яку потрапив службовий автомобіль голови Тернопільської ОДА Валентина Хоптяна. Тоді теж було чимало домислів, різних версій, неправдивих заяв.

http://www.radiosvoboda.org

Фестиваль середньовічної культури «Стародавній Меджибіж»

У центрі Тернополя річка Серет майже без води. Там збирають рибу та раків (відео)