Іван Стойко: « Сьогодні все залежить від руху опору суспільства»

Поділитися

Коментуючи  «мовні перегони» , народний депутат України член Політради «За Україну!» та голова обласної організації партії  Іван  Стойко, на своїй прес-конференції   , яка відбулася 10 липня 2012р. у приміщенні обласного прес-клубу, зазначив, що головним чинником виходу з політичної кризи в державі є сьогодні рух опору суспільства, від якого залежить подальший розвиток подій в нашій країні.

Іван Михайлович проінформував  журналістів  про хід подій у Києві, починаючи з моменту  зфальсифікованого проведення  регіонами  голосування в стінах парламенту  за законопроект «Про засади державної мовної політики».

Народний депутат  повідомив, що уже через  10хвилин , у колуарах Верховної  Ради  він, разом з лідером партії «За Україну!»  Вячеславом Кириленком, Володимиром Мойсиком, та Ксенією Ляпіною прийняли однозначне рішення – висловити свій протест проти  свавілля чинної влади безстроковим голодуванням  біля Українського дому. В подальшому їх підтримали та до них приєдналися народні депутати Ярослав Кендзьор, Ліля Григорович та інші. Акція отримала підтримку киян, громадськості різних областей України. « Разом з нами були Віталій Кличко та Олег Тягнибок,»- зазначив Стойко.

Саме тому, влада злякалася і дала крок назад, фактично на деякий час заморозивши даний законопроект.

І.Стойко, висловив думку, що незважаючи на те, що Володимир Литвин пообіцяв не підписувати  мовний закон, ситуація в майбутньому  складатиметься  за одним із 3 сценаріїв . Закон може бути законсервованим « у шухляді», може піти на повторне друге читання, враховуючи всі внесені поправки, а може повторитися  сценарій 3 липня.

« Ми готові до найгіршого. Адже цей законопроект розроблявся у будівлях ФСБ Росії і тому надіятися, що так легко все обійдеться марно» – сказав народний депутат.

Іван Михайлович висловив стурбованість з приводу того, що на політичній арені раптово з’явився колишній президент Віктор Ющенко.

« Я з сумом констатую той факт, що сьогодні , Ющенко, повторює долю Богдана Бойка, ( «НРУ за єдність»)  розколює опозицію та працює на партію регіонів.»

І.Стойко зазначив,, що « В.Ющенко 2004 –го і В.Ющенко 2012 це , на жаль, дві різних людини.» Він також додав, що впродовж голодування під  Українським домом не побачив  там Віктора Андрійовича.

Депутат також сказав, що реальними  та єдиними шляхами порятунку України на даний момент є  перемога опозиції на парламентських , а відтак дострокових президентських виборах.

« Уже зараз ми, депутати,   роз’їхалися по областях , та готуємо людей до другого етапу акції « Україна без Януковича». Буде важко, але  разом ми переможемо» – резюмував І. М.Стойко.

Звернення членів партії ВО Свобода по Бицюрі Леоніду

12 липня Тернопільщину відвідає Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук