«Лисоня» знову вишколювала молодь

Поділитися

Вишкільно-патріотичний табір для молоді «Лисоня» ім. Я. Стецька відбувся  4-8  липня 2012 р. в  околицях  села  Мильне  Зборівського р-ну. У ньому взяло участь більше 30 юнаків та дівчат із Тернопільщини. Організували табір ГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес» та Управління у справах сімї та  молоді Тернопільської  ОДА.

Табір вирізнявся цікавою насиченою програмою. Пейнтбол, смуга перешкод , нічні вимарші.Щовечора проводилися тематичні посиденьки біля ватри, метою яких є знайомство та спілкування молоді. Окрім фізичних атракцій, ігор та випробувань, учасники табору на деякий час стали слухачами таких собі лекцій на природі, які ще називають гутірками. На таких лекціях та бесідах, молодь поглиблювала свої знання із історії України,дізнавалася про сучасну політичну та економічну ситуацію у країні, ідеологію національно-визвольних змагань, вивчала основи табірництва та мандрівництва. «На таких таборах ми намагаємося за кілька днів по максимуму наситити програму різноплановими заняттями. Щоб його учасники, приїхавши додому запам’ятали не лише адреналін від  екстремальних ігор, нових умов життя на природі, а й, щоб вони розширили свою свідомість, знайшли себе як особистість, своє місце у суспільстві, навчилися контактувати із однолітками та реалізовувати свій потенціал. Приємно, що в таборі взяли  участь представники із різних громадських організацій, зокрема із «Української Народної Молоді», – зазначив Комендант табору «Лисоня» ім. Я. Стецька Віталій Вовк.

На таборі навіть був день аскетизму, коли хлопці та дівчата вчилися виживати в природі, по можливості обмежуючи себе у благах цивілізації. Завершився  табір  нічним  вимаршем  та сплавом по річці Серет із с. Верхній  Івачів до м. Тернопіль.  По дорозі учасники побували у  селі Великий Глибочок, де  народився Ярослав Стецько, та відвідали місцевий музей. Закриття  табору відбулося біля погруддя  Я. Стецька  у м. Тернопіль.

«Найбільше мені сподобалося завершення табору, коли ми сплавлялися річкою, і кухня. На таборі вона особлива, по-перше, смачно, а по-друге, цікаво разом готувати страви польової кухні. А ще запам’ятався день аскетизму. То було для мене щось нове, та зовсім не важко, бо хотілось перевірити свої можливості. Я вирішила, що поїду ще на схожі табори», – ділиться враженнями учасниця табору Соломія Любінецька.

Організатори дякують  за допомогу в проведенні  табору  Валентину Наливайченку, управлінню транспорту та комунікацій м. Тернополя та турклубу «Файні мандри», який організував сплав  для  учасників.

Матір вбила своє немовля

На Тернопільщині завдяки порушеній кримінальній справі виплачено зарплату працівникам