Міліціонери не тільки забезпечували правопорядок, а й надавали допомогу прочанам

Поділитися
    14-15 липня тернопільські міліціонери забезпечували охорону громадського порядку в одному із найбільших духовних центрів України – Зарваниці, де цьогорічна Всеукраїнська проща відбувалася одночасно із Молодіжною. У дводенному паломництві брали участь майже сто п’ятдесят тисяч віруючих, найвище духовенство Української греко-католицької церкви на чолі з її главою блаженнішим Святославом. До чудотворного місця прибули єпископи та гості з-за кордону.
    Релігійне паломництво було насичене різноманітними зустрічами та подіями. Біля парафіяльної церкви відбулася зустріч духовенства з молоддю, на площі біля Марійського Собору пройшла вервиця. Увечері віруючі організували похід зі свічками до чудотворного місця, молебень до Богородиці, нічні чування. Найвелелюднішою стала святкова ранкова архиєрейська Свята літургія, де службу Божу провів патріарх УГКЦ.
    Охорона громадського порядку – основне завдання працівників міліції. Майже 400 правоохоронців два дні патрулювали місце масового паломництва, запобігали правопорушенням та злочинам. Працівники ДАІ забезпечували рух на автошляхах до святого місця, здійснювали супровід груп прочан. Чимало людей пішки долали багатокілометрові переходи. Міліціонери не тільки несли службу, а й допомагали усім, кому потрібна була поміч. Близько трьох сотень прочан звернулися до лікарів відомчої міліцейської служби, які «швидкою»виїхали на місце масового заходу. Також працівники міліції допомогли понад 70 паломникам віднайти серед багатолюддя своїх рідних та знайомих.

У Зарваниці працювала міліцейська польова кухня. Люди із задоволенням смакували кашею та чаєм з рук правоохоронців. Священики висловили вдячність представникам влади за допомогу в організації прощі.

На Тернопільщині начальника управління викрито у хабарництві

Центральна виборча комісія відкрила у Державній казначейській службі спеціальний рахунок для зарахування грошової застави кандидатів у народні депутати