На Тернопільщині прокуратура перевіряє заяву журналістів телеканалу ICTV з приводу перешкоджання їх професійній діяльності

Поділитися

Прокуратурою Чортківського району Тернопільської області проводиться перевірка за заявами журналістів телеканалу ICTV  з приводу перешкоджання їм у здійсненні професійної діяльності та незаконного утримання в кабінеті судді Чортківського районного суду.  

Встановлено, що 11 липня 2012 року в прокуратуру Чортківського району з місцевого райвідділу міліції надійшли матеріали за заявами двох журналістів: кореспондента та оператора телеканалу ICTV про притягнення до кримінальної відповідальності однієї із суддів Чортківського районного суду та працівників судової міліції «Грифон». На думку журналістів, вказані службові особи 10 липня 2012 року  перешкоджали їм у здійсненні професійної діяльності журналіста та незаконно утримували в кабінеті судді.

Попередньо встановлено, що 6 червня 2012 року суддя Чортківського райсуду прийняла рішення про закриття  справи з приводу притягнення до адміністративної відповідальності одного із громадян за ст. 124 КУпАП через відсутність в його діях складу адмінправопорушення за фактом ДТП.

Інша сторона, будучи незадоволеною вказаним рішенням суду, звернулась до кореспондентів телеканалу ICTV для проведення журналістського розслідування.

10 липня 2012 року  в Чортківському районному суді виник інцидент з участю вищеназваних осіб.

На даний час за вказаним фактом прокуратурою Чортківського району проводиться дослідча перевірка. Хід її проведення перебуває на контролі прокуратури області.

 

 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Cтосовно зради Леоніда Бицюри.

Громадськість села Великий Ходачків звинувачує ТТБ у цензурі на користь Чайківського