Про електробезпеку треба пам’ятати завжди

Поділитися

Влітку, в період відпусток і дитячих канікул, ВАТ “Тернопільобленерго” продовжує здійснювати заходи щодо зниження числа випадків електротравматизму сторонніх осіб на енергетичних об’єктах компанії.
Діти, а часом і дорослі, не розуміють в повній мірі небезпеку, яку несе в собі енергообладнання.

“За статистикою, більшість трагічних ситуацій виникає через безтурботність людей, які не знають або нехтують правилами поведінки поблизу енергооб’єктів: при несанкціонованому виконанні робіт в охоронних зонах повітряних ліній електропередачі (ПЛ), вирубці лісу або незаконному проникненні на енергооб’єкти з метою розкрадання металевих елементів. – розповідає помічник голови правління генерального директора з питань охорони праці ВАТ “Тернопільобленерго” Володимир Остапюк. – Часто через своє незнання жертвами електричного струму стають любителі риболовлі, закидають свої сучасні вудки поруч з ПЛ, не підозрюючи, що в їх руках ідеальний провідник електричного струму”.

Для запобігання нещасним випадкам серед населення енергетики  регулярно проводять огляди об’єктів електрогосподарства з метою перевірки наявності та справності огороджень і замикаючих пристроїв, попереджувальних плакатів на ПЛ, що проходять поблизу водойм або перетинають їх, де можлива ловля риби або купання. Але всі ці заходи можуть виявитися марними, якщо дорослі і діти самі не будуть пильні.

Саме тому енергетики звертаються до мешканців аби при виявленні обірваного проводу, зірвану замку на трансформаторній будці відразу звертатися в сільську Раду або в найближчий РЕМ. Зволікання або ж байдужість можуть призвести до нещасних випадків, наголошує Володимир Остапюк.

У зв’язку з настанням сезону відпусток та шкільних канікул, енергетики закликають громадян, при перебуванні у зонах відпочинку, поблизу водойм та риболовлі, неухильно дотримуватись правил безпеки, бути особливо уважними у місцях, які знаходяться в охоронних зонах повітряних ліній електропередач та підстанцій.

 

Відділ по роботі з громадськістю ВАТ Тернопліьобленерго

Фонд «Галичина – Волинь» за подачку вимагає продати душу

У зливу заливає не лише Тернопіль, але й Кременець (відео)