Руслан Кулик посприяв у проведенні молодіжного православного табору відпочинку «Вірля – 2012» на Кременеччині

Поділитися

У повному розпалі літо. Безліч родин якнайшвидше прагнуть залишити задушливі оселі міста й опинитися на березі моря. Але реальність така, що не всі мають можливість податися на південні узбережжя й змушені залишатись удома.

Саме для таких юнаків та юнок вперше на Тернопіллі Українською Православною церквою Київського Патріархату було організовано молодіжний православний табір відпочинку.

З благословення правлячого Архієрея, Високопреосвященнійшого Нестора Архієпископа Тернопільського і Кременецького, та з ініціативи духовенства Кременецького благочиння на чолі з благочинним – митроф. прот. Анатолієм Довгалюком, в мальовничому куточку природного заповідника – хуторі Вірля 8 липня 2012 року відкрився православний молодіжний табір «Вірля – 2012».

Табір розташувався на острові, де колись стояв замок Анни Гойської і де вперше проявила свої чудодійні властивості ікона Матері Божої Почаївської. Саме з цього місця чудотворну Ікону було перенесено до Почаївського монастиря. Зараз тут завершується будівництво храму св. Юрія Змієборця та ряду допоміжних споруд, адже саме тут, з благословення Владики Нестора, планується відкрити чоловічий монастир.

Незважаючи на свою зайнятість, Владика Нестор протягом усього часу роботи табору був його керівником і головним розпорядником, за що й заслужив повагу й любов усіх таборян.

Молодіжний православний табір «Вірля – 2012» не залишився поза увагою людей, що мають змогу допомогти матеріально в організації подібного роду таборів відпочинку. Зокрема, велику допомогу в організації перегляду відеоматеріалів для таборян надав відомий громадський та політичний діяч Тернопільщини Руслан Кулик, а привезені ним ласощі стали приємним доповненням до раціону дітей.

Особливу увагу в молодіжному таборі цього року було звернено на духовний розвиток молоді. Отці детально розповіли молодим людям про Таїнства в Православній Церкві. А також про історичний аспект місця, де розташувався цьогорічний табір. Усю інформацію таборяни сприймали з особливою зацікавленістю, адже знайти її у поданому об’ємі дуже важко. Різноманітні спортивні конкурси, ігри,  плавання у ставку стали чудовим доповненням активного відпочинку.

Організатори та меценати цьогорічного православного молодіжного табору «Вірля – 2012» пообіцяли докласти максимум зусиль, щоб такі табори відбувалися і надалі. Справа варта того. Адже в опитувальних анкетах усі таборяни в графі «Ваші зауваження та побажання» написали: «Продовжити термін перебування в таборі й організувати його в наступному році».

«Україна проти Януковича»

Комуно-комсомольців відправимо в небуття!