Скоро буде освячений собор «Усіх святих» у Скалаті

Поділитися

Ще у 1997 році церковна громаді Скалата розпочала зводити собор Для невеликого та історично привабливого містечка, ця споруда буде найвищою –  церква має  45 метрів висоти, а  дзвіниця – 33 метри з хрестом. Як і усі невеликі церковні громади, парафіяни храму Преображення Господнього, будуючи нову святиню зазнавали частих  матеріальних проблем – то збирали на завершення самої будівлі храму, то на дзвіницю.

«Божими та людськими стараннями в наступному році плануємо освятити собор «Усіх святих»» – розповідає  отець Віктор, Скалатський благочинний УПЦ КП.

Долучився  до благої справи і фонд Володимира Клименка «Галичина-Волинь» – минулої неділі представник фонду в Під волочиському районі Оксана Капелусь,  після урочистої служби Божої вручила представникам церковної громади сертифікат на 20 тисяч гривень.

За словами настоятеля майбутнього собору, за ці кошти буде завершення комплексу вітражної мозаїки, що візуально та мистецьки концентрує в собі події, що відбувалися у Східній церкві.

«Невеличкі церковні громади не мають можливості утримувати храми у належному стані. Тому церквам, які  потребують ремонту, у фонді «Галичина-Волинь» і далі надаватимуть допомогу» – розповідає представник фонду на Підволочищині  Оксана Капелусь.

Це не перше подібне діяння фонду в районі  – нещодавно була надана матеріальна допомога римо-католицькому костелу в селі Галущинці та громаді Греко-католицької церкви у тому ж селі, перед тим – у селі Шельпаки .

Нагадаємо, що президент фонду «Галичина-Волинь» Володимир Клименко неодноразово наголошував на тому, що його  дітище – фонд «галичина-Волинь»  принципово надає допомогу на потреби церковних громад усіх  віросповідань.

Завдяки втручанню прокуратури Тернопільської області стабілізовано гідроекологічну ситуацію на річці Серет

На Тернопільщині секретар сільської ради відповідатиме за земельні оборудки