У Польщі мікроавтобус зіткнувся з поїздом. Загинули 8 українців

Поділитися

У результаті зіткнення пасажирського мікроавтобуса і залізничного поїзда на нерегульованому переїзді в Братосцевіце вранці 30 липня загинуло вісім людей. Про це повідомляють польські ЗМІ.

Залізничний потяг, що прямував рейсом Лович – Лодзь, зіткнувся з машиною близько 5:50 за місцевим часом. За попередніми даними, винуватцем аварії став водій мікроавтобуса.

Поліцейські розповіли, що удар був такої сили, що вони навіть не змогли відразу розпізнати марку машини. У салоні мікроавтобуса знаходилися 10 людей, всі – громадяни України, які працюють в Польщі. Двоє постраждалих були госпіталізовані у важкому стані.

Ніхто з пасажирів поїзда не постраждав. На даний момент на місці інциденту працюють співробітники прокуратури, слідчі і поліцейські. Слідчі відзначили, що на переході при під’їзді поїзда значився знак “Стоп”, проте водій міг проігнорувати напис.

Нагадаємо, в червні в ДТП в Румунії постраждали 19 українців, одна жінка загинула. 28 грудня 2011 року в Кракові в результаті ДТП, яке сталася біля м. Величка (Малопольське воєводство), сім громадян України отримали легкі тілесні ушкодження. У вересні минулого року в ДТП в Анталії (Туреччина) постраждав 21 громадянин України. 7 вересня, в Греції на трасі Афіни – Салоніки в районі міста Катерини (Центральна Македонія) в результаті ДТП двоє громадян України отримали поранення. 19 серпня в Румунії перекинувся автобус з українськими дітьми. В автобусі, який прямував з Болгарії в Україну, було 43 людини, з яких 28 дітей.

7 липня в Болгарії на трасі Варна – Бургас також потрапив в аварію український туристичний автобус. В результаті ДТП загинула жінка. 5 дітей і 2 дорослих були госпіталізовані в місцеву лікарню.

РБК-Україна

Ланівцям – 568 років!

Суд заборонив будівництво 360 малих ГЕС на Закарпатті