Андрій Давиденко відвідав батьківщину Йосифа Сліпого та Ярослави Стецько

Поділитися

У День Незалежності України громадсько-політичний діяч Андрій Давиденко разом з однодумцями відвідав місця, звідки походять сподвижники української національної ідеї та духовності нашого народу. Політик побував у селі Заздрість Теребовлянського району, де народився Патріарх УГКЦ Йосиф Сліпий, та в Романівці – на батьківщині багаторічного лідера Конгресу Українських Націоналістів Ярослави Стецько.

На думку Давиденка, життя цих людей надихає на вчинки, їх приклад зміцнює переконання.

«Йосиф Сліпий та Ярослава Стецько показали, якими повинні бути справжні українці – мудрими, активними, непримиренними у боротьбі за власні ідеали, за національну ідею, і в той же час ставитися з любов’ю і повагою до ближнього, мужньо переносити незгоди життя», – зазначив Андрій Давиденко. – «Вони володіли тими рисами характеру, які необхідні сучасним політикам. Вони є прикладом для мене особисто. Тому у цей знаковий день – День Незалежності – ми з однодумцями вирішили «поспілкуватися» з цими особистостями, доторкнутися до їхнього життя, ще раз осмислити їхні думки, настанови, ідеї. А де можна зробити це краще, як не на їхній малій батьківщині, у домівці, де формувалася їхня свідомість. Принагідно ми віддали дань шани і пам’яті цим людям, адже сьогодні святкуємо День Незалежності значною мірою завдяки їм».

Політик також наголосив, що аби втілити в життя настанови та реалізувати мрії славних уродженців Теребовлянщини, щоб збудувати справді українську Україну, необхідно докласти ще чимало зусиль. А для цього, найперше, у владі нарешті мають з’явитися українці – активні, безкомпромісні, патріоти з твердими переконаннями. Такі, якими були Патріарх Йосиф Сліпий та пані Ярослава Стецько.

Нагадаємо, тернополянин Андрій Давиденко є діючим народним депутатом України, заступником голови Української Народної Партії. Він балотується до парламенту по 166 виборчому округу, до якого входять Теребовлянський, Бучацький, Гусятинський та Монастириський райони.

Найцікавіший атракціон у Тернополі на День Незалежності був з … контрабасом (відео)

Де сьогодні найцікавіше у Тернополі?