Чи є життя в Тернопільщини після виборів?

Поділитися
Поки політики займаються звичними дебатами та переймаються участю в політичних тусовках, нагріваючи градус суспільної напруги до необхідної кондиції, виборець звикає до основних питань: Що буде на виборах? Хто переможе? Чия партія пройде в Верховну Раду?При цьому, чомусь відходять на задній план власне основні проблеми, з якими зіткнемося всі ми зовсім незабаром – після виборів. Промайнуть проплачені ефіри та політ-шоу, облізуть з бігбордів обридлі фізіономії, зникнуть з поштових скриньок дороговартісні реклами,  і життя продовжиться. Звичайне, зі своїми клопотами та труднощами. Хтось з політики повернеться в господарку, хтось згадає про зиму на носі і забуту комуналку. Згадають тернопільчани і про місцевих обранців, а їх у нас у достатку. Важко сказати, хто більше наобіцяв, міська чи обласна рада, але те що на обіцянки були не скупі це точно. Міська рада на чолі з Надалом як завжди впевнено вступить в нерівну боротьбу із зимою, а от обласна може опинитись і без голови. Якщо вірити рейтингам, після виборів Кайда виходить в омріяний політичний космос, з якого вже Тернополя нашого і не видно. Безголова обласна рада з недовведеними депутатами знову стає політичним анекдотом №1 в країні. Вже зараз нікому не смішно з того, що програма розвитку області на 2012 рік не прийнята досі(серпень надворі), що бюджет раз за разом стає політичним питанням, а сесії – вічнополітичними дебатами про все, крім Тернопільщини.  Як наслідок, недієздатна обласна рада потопає у вирі політичного протистояння тих, хто більше любить Україну і тих, хто любить менше. Після виборів регіонали звичайно не дозволять обрати головою облради свободівця, а тим вкотре бракне голосів. Рада як завжди зависне в криках і звинуваченнях. І було б нічого, якби заручниками цих ігрищ не стали прості медики, працівники культури, вчителі, які і так добре дізналися, що таке не тільки мізерна зарплата, а й скорочення, відпустки за свій рахунок, звільнення. Хто надоумить обласних депутатів, зверне увагу на простих тернопільчан? Замість Кайди буде його перший зам – Тарашевський, добре відомий за земельними оборудками в обласному центрі та розвозкою службовою Шкодою облради партійної преси свого шефа – єдиноцентриста Балоги, міністра з уряду Януковича. Наші «патріоти» не раз згадували і про не зовсім патріотичну національність вчорашнього торгівця. Відтак, мутна політична хвиля винесе на берег списане політичне бадилля, нездатне до управління регіоном. Результат: бюджет 2013 року –  під великим сумнівом, рахунки бюджету заблоковані, бюджетники без зарплати, відключені за неоплату за тепло садки, лікарні і школи, школярі весело проводять з батьками несподівано довгі канікули, депутати домерзають в холодному сесійному залі, і врешті-решт дотаційна Тернопільська область потрапляє в приціл адмінподілу на шматки Хмельницькій, Львівській та Івано-франківській областям. Сумно…

Хоча Кайді і не цікаво, що буде з Тернопільщиною, і чи збережеться вона, можемо припустити, що такий слід залишити по собі не дозволить навіть найцинічніша особа. Люди ж не зрозуміють. А Свободі ще й не простять. І вже на наступний рік на місцевих виборах відішлють за зовсім нецензурною адресою!

І так виходить, що Кайда мусить або лишатися в Тернополі, або за місяць зробити те, що не вдавалося йому останніх три роки – порозумітися зі своїми побратимами-свободівцями, передати їм управління обласною радою хоча б формально, дати можливість проявити себе хоч під закінчення каденції. Може без немісцевого Кайди, тернопільським депутатам всіх політичних фракцій буде простіше домовитися, і вкінці-кінців взятися за занехаяну, занедбану область.Громада Тернополя.

Хто є лідером у 5 виборчих округах на Тернопіллі?

16 серпня – шосте пленарне засідання 43 сесії Тернопільської обласної ради