Громади Настасова та Ходачкова об’єднали зусилля у боротьбі проти індичачого олігарха

Поділитися

26 серпня кандидат у народні депутати від партії УДАР Володимир Петровський зустрівся з мешканцями Настасова та Великого Ходачкова, які потерпають від діяльності підприємства  «Агропродсервіс» Івана Чайківського.

Під час зустрічі Володимир Петровський вкотре запевнив селян у своїй підтримці.

«Не треба боятися владу. Треба розуміти одне – те, що земельний олігарх йде в парламент є нічим іншим як брудним технологічним ходом. Влада намагається маніпулювати людьми і провести свого кандидата в овечій шкурі «господарника». Я переконаний, ви вмієте відрізняти правду від брехні. Заради власного захисту, заради захисту своєї землі від подібних окупантів  треба консолідувати зусилля», – сказав, звертаючись до селян, Петровський.

Селяни у свою чергу заявили про об’єднання своїх зусиль в боротьбі проти індичачого магната. З цього приводу громади двох сіл підтримали спільну заяву.

«Сьогодні ми, мешканці Великого Ходачкова і Настасова, об’єдналися у боротьбі з уособленням свавілля, беззаконня, неповаги до прав і свобод людей, засліпленого бажанням отримати надприбутки будь-якою ціною, навіть ціною життя і здоров’я людей», – заявляють селяни.

Громади сіл наголошують, що Чайківський, який позиціонується політтехнологами як людина, яка дбає про село і людей, насправді наживається на їхньому здоров’ї, порушуючи природоохоронне законодавство та забруднюючи навколишню територію.

«Добробут села і людей за Чайківським у Великому Ходачкові – це грубе порушення санітарного законодавства під час реконструкції птахівничого комплексу (індичатника), будівництво 93 стаціонарних джерел викидів забруднюючих речовин, що відповідно до висновків контролюючих органів передбачає негативний вплив на навколишнє середовище та умови проживання мешканців. Добробут села і людей за Чайківським у Настасові – це грубе порушення природоохоронного та санітарного законодавства України, наявність 302 джерел викидів забруднюючих речовин, викиди з яких здійснюються без спеціальних дозволів та ряд інших порушень законодавства», – йдеться у зверненні.

Селян також обурює той факт, що «індичатник» поливає брудом лідерів ГПО «Українська справа» Валентина Наливайченка і Володимира Петровського, які ще декілька місяців тому прийшли на допомогу селянам.

«Так от, пане Чайківський, ми вбачаємо політичну гру виключно з вашого боку. Спробу «відбілитись» в очах виборців шляхом подачі клопотання про вирощування ВРХ у Великому Ходачкові, за кілька днів до початку виборчих перегонів і кампанію роздавання свиней і інші «добродіяння» сприймаємо виключно як політичну гру. Адже до цього були роки поневірянь і страждань», – впевнені мешканці.

Громади нагадують, що за свої свої «заслуги» Чайківський, який ще донедавна очолював фракцію Партії регіонів у райраді і фактично керує нею зараз, 24 серпня отримав від Януковича державну нагороду – Орден за заслуги ІІІ ступеня!

«Звертаємось до кожного села Тернопілля, до кожної свідомої людини, задумайтесь – чи такого добробуту ви бажаєте собі, своїм родинам, своїм селам», –  йдеться у зверненні до Тернополян.

Крім спільної заяви, громада села Настасів звернулася до Володимира Петровського з проханням ініціювати створення тимчасової контрольної комісії в обласній раді щодо перевірки діяльності ПАП «Агропродсервіс» у
с. Настасів Тернопільського району на предмет дотримання природоохоронного та санітарного законодавства України.

На Тернопільщині виявлено 437 працівників-рабів, яким платили зарплату «в конверті»

Львівського авторитета “Вову Морду” хотіли вбити через переділ влади