Хто такий Василь Фіалка?

Поділитися

Фіялка Василь Михайлович – кандидат у народні депутати України у виборчому окрузі № 164

 Народився 8 серпня 1953 року в мальовничому с. Купчинці Козівського району. Виховувався у патріотичній родині, яка зазнала репресій від москалів-визволителів, котрі в 1939 році застрілили діда, а двоє його синів загинули в УПА.

Змалечку ввібрав у себе дух свободи, що визначило мою подальшу долю як лідера руху за визволення. Бо не з книжок, а через живі розповіді батьків знав, як прийшли «визволителі» в онучах та лаптях, грабували наші хати, а нічні сорочки наших бабусь одягали, як вечірні плаття.

Трудову діяльність розпочав  з 17 років від робітничого верстату на заводі «Ватра». Пройшов трудовий шлях від слюсаря до старшого майстра інженерно-виробничого комплексу. Паралельно навчався у Львівському політехнічного інституту, де в 1990 році здобув фах інженера-механіка.

Свою громадську діяльність розпочав як громадський активіст, дійшовши до посади заступника голови профспілкового комітету. Мрія бачити  Україну незалежною, а своїх земляків вільними та заможними привела мене на шлях боротьби  з комуно-комсомольськими варягами, які хазяйнували в нашій області.

Це  передалося з діда-прадіда. Мій прапрадід разом з Іваном Франком у 1895 році піднімав людей на боротьбу проти польських лихварів, на зразок сьогоднішніх банкірів. Тому, мабуть, виконуючи волю діда-прадіда, й став лідером руху за визволення.

З 1990 року був головою Комітету з прав людини, головою Страйкового комітету заводу «Ватра», членом Координаційної ради Руху, головою Тернопільської обласної організації УРП.

Не терплю брехні і ніколи не змирюся з тим, як різного роду комсомольці знову хочуть захопити Тернопільщину, щоб принижувати та обкрадати моїх земляків, заганяючи їх у банківську кабалу, щоб потім відібрати найдорожче – землю і знищити саму область.

Усіма силами буду боротися за звільнення  нашого краю  від окупації комсомольсько-банківським капіталом, який суне до нас з Луганська.

Що найбільше турбувало тернополян у липні?

VІ етнофестиваль «Підкамінь»