Як і чому Бедриківський отримував нагороди від Московської церкви?

Поділитися

У 2007 році Володимир Бедриківський, будучи керівником Житомирської міліції, з рук предстоятеля УПЦ Московського патріархату Володимира отримав одну з найвищих нагород московської церкви – орден Преподобного князя Володимира 2-го ступеня. Такою нагородою в Україні нагороджено тільки 15 цивільних осіб. Про це писала житомирська преса, це було сповіщенно на офіційному сайті УМВС (сторінка в інтернеті: http://zito.mvs.gov.ua/news/povernennya_svyatyn_do_hramiv_239.html). Сьогодні кандидат у народні депутати мовчить про цю подію і нагороду. Говорячи про усі державні і недержавні нагороди, він жодним словом не обмовився про орден князя Володимира. А щоб відвернути увагу від цього, починає активно лобіювати перед виборами отримання нагород від УГКЦ та УПЦ КП. То яку правду замовчує Бедриківський?

У 2007 році в Житомирі відбувалося святкування 15-річчя Харківського архієрейського собору та Житомирського передсоборового Зібрання. Хто цікавиться історією України, той знає, що Харьківський архієрейський собор ще називають розкольницьким. Тоді за вказівкою Москви у Харкові було відлучено від церкви Філарета, який відстоював позицію єдиної помісної церкви в Україні, і створено УПЦ Московського патріархату. Тобто Українську православну церкву розкололи на московський і київський патріархати. Зрадницька позиція багатьох ієрархів кинула країну в роки релігійної ворожнечі, яка не припинена і сьогодні. Через московський патріархат в Україні московська влада веде підривну політичну діяльність, щоб знищити незалежну Україну. Харківський собор – це символ зради України, плоди якої ми пожинаємо ще сьогодні. Щорічні приїзди попа Кіріла призводять до суспільних конфліктів. Московія через зрадницьку позицію українських політиків отримала у користування українські святині – Почаївську та Києво-Печерську лаври, а сьогодні ця влада прийняла у першому читанні проект Закону, згідно якого ці святині українського народу хочуть передати їм у власність.

Саме на честь 15-річчя зради української церкви міліцейський генерал Бедриківський вирішив вислужитися і подарувати московській церкві 159 старовинних ікон, вилучених у крадіїв. Серед вилучених ікон були ікони, викрадені також в церквах приходів УГКЦ та УПЦ КП, але повернули лише московській церкві. Чому такий однобокий підхід? Проте ця благодійність Бедриківського розчулила патріарха УПЦ МП Володимира і він особисто вручив високий церковний орден.

Думаю, наші земляки не вважатимуть такий вчинок благодійністю, а лише ганебною поведінкою тричі генерала Бедриківського, яка не вкладається у створюваний ним сьогодні образ патріота. Адже справжній патріот ніколи б не святкував річницю релігійного розколу. Справжній патріот ніколи б не вислужувався перед Москвою за дешевий мідний орден.

А що ж ви очікували від людини, яка вихована в сім’ї ідеологічного комуніста, який до травня цього року ще був другим секретарем Заліщицького райкому КПУ і вийшов з партії тільки щоб не зашкодити іміджу свого сина на виборах до Верховної Ради України? Але чи таких патріотів потребує український народ?

30 серпня відбудеться аукціон із продажу необробленої деревини ресурсів IV кварталу

Збаразькою окружною виборчою комісією керуватиме «корупціонер» Автанділ Мнінарадзе від «Руського блоку»?