Як у Зборівському районі нищать сільську медицину

Поділитися

Автомобіль Opel Combo, наданий урядом Юлії Тимошенко Староолексинецькій амбулаторії загальної практики сімейної медицини, передано на баланс Кременецької районної комунальної лікарні. Також апарат штучної вентиляції легень, наданий громаді селища Залізці, переданий у Зборівську районну лікарню. Про це повідомив кандидат у народні депутати України у 165 виборчому окрузі Володимир Бойко.

Таким чином, на думку політика, діюча влада знищує існуючу мережу лікувальних закладів у сільській місцевості.

– Влада проявила нездатність забезпечити районні лікарні обладнанням, тому обладнання, яке надавалось Юлією Тимошенко сільським населеним пунктам, просто відбирають у громад, – каже Володимир Бойко. – Наступним кроком діючого режиму стане закриття амбулаторій і ФАПів.

Нагадаємо, зусилля уряду Юлії Тимошенко спрямовувались на оновлення оснащення діючих лікувальних закладів.

Лікувальні заклади Тернопільської області за короткий період часу отримали 45 автомобілів для лікарів загальної практики сімейної медицини. Машини надано великим населеним пунктам, таким як: Нараїв, Жуків Бережанського району, Озерна, Загір’я Зборівського району, Конюхи, Ценів Козівського району, Ридомиль, Старий Олексинець Кременецького району, Настасів, Велика Березовиця, Ігровиця Тернопільського району, Завалів, Новосілка Підгаєцького району та інші. Це були чи не перші автомобілі, які отримали переважно сільські амбулаторії за часи незалежності України.

Окрім цього, Тернопільська область отримала 10 апаратів штучної вентиляції легень, 335 приладів для визначення рівня глюкози в крові IMED-DC, 46 електрокардіографів триканальних UCARD-100, 9 дефібриляторів Heart-Start MRx , 14 систем ультразвукових діагностичних HD11 XE Standard та 9 систем ультразвукової діагностики HD7 Lite, на загальну суму майже 15 млн. грн.

Кабмін 5 серпня 2009 року на своєму засіданні прийняв постанову №818 «Про залучення державним підприємством для постачання медичних установ «Укрмедпостач» у 2009 році іноземного кредиту для реалізації інвестиційного проекту щодо проектування та будівництва фельдшерсько-акушерських пунктів і сільських амбулаторій та оснащення їх медичним та іншим обладнанням під державну гарантію». Цим документом передбачалось за бюджетні кошти реконструювати діючі та побудувати нові лікувальні заклади в сільській місцевості.

Також Кабінетом Міністрів України під керівництвом Юлії Тимошенко цілеспрямовано робились кроки на покращення рівня знань та навиків лікарів. Ці та інші заходи в комплексі поступово мали привести до виконання норм Конституції України щодо надання населенню належної, якісної та безкоштовної медичної допомоги.

Об’єднана опозиція Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» серед своїх пріоритетних напрямків роботи в парламенті наступного скликання визначила розвиток медицини у сільській місцевості, започаткований Юлією Тимошенко.

На Тернопільщині засуджено організовану групу наркодилерів, які розгорнули наркобізнес на території трьох регіонів України

Нарешті помиються усі тернополяни і в громадському транспорті зникне сморід