Кількість перевірок зменшилась, а результативність збільшилась

Поділитися

На 51% скорочено кількість проведення планових перевірок суб’єктів підприємницької діяльності – юридичних осіб тернопільським податківцями з початку цього року. Про це повідомив заступник начальника інспекції Тернопільської об’єднаної ДПІ Іван Поліщук.

За січень-липень 2012 року управлінням податкового контролю проведено 348 документальних перевірок дотримання вимог податкового та іншого законодавства. З них –  54 планових, що на 57 менше, порівняно з відповідним періодом минулого року та 294 позапланових перевірок, на. Поряд з цим зросла якість проведення перевірок, а саме: в порівнянні з відповідним минулорічним періодом зросли донарахування на одну планову  перевірку на 93 %. Такого результату вдалось досягти завдяки ризико-орієнтовному підходу до вибору підприємств для перевіряння.

Загалом, за результатами контрольних заходів до бюджетів усіх рівнів донараховано  13,6 млн. грн. податкових зобов’язань. Серед найпоширеніших порушень, які допускають суб’єкти господарювання у своїй діяльності, – непредставлення відповідних документів на витрати, що призвело до завищення сум податкового кредиту.

З початку року перевірено 7 суб’єктів господарювання, які декларували від’ємне значення об’єкту оподаткування з податку на прибуток та у кожному випадку встановлено порушення чинного законодавства. За матеріалами перевірок зменшено задеклароване від’ємне значення об’єкта оподаткування з податку на прибуток майже на 25 млн.грн. Крім того, зменшено безпідставно заявлений до відшкодування з бюджету податок на додану вартість на 263,2 тис.грн. Матеріали перевірок по 14 підприємствах передано до підрозділів податкової міліції.

За матеріалами управління податкового контролю  

Тернопільської об’єднаної ДПІ

Скільки коштує портфель та шкільне приладдя у Тернополі?

„Зарплатний” борг ліквідували 56 тернопільських підприємств