Мер-хабарник — кандидат від Народної партії

Поділитися

Народна партія висунула до Верховної ради від Тернопільщини “авторитетного лідера”. Нещодавно його було засуджено за хабарництво.

31 липня 2012 року у Києві відбувся XII з’їзд Народної партії, на якому були висунуті кандидати в народні депутати України на виборах до Верховної Ради України 28 жовтня 2012 року. Єдиним кандидатом, якого Народна партія висунула до парламенту від Тернопільщини, по 165 виборчому округу, став Олексій Шевчук, міський голова Зборова.

Останні місяці його перебування на посаді супроводжувалися скандалом, що стосувався спроби отримання ним хабара. У результаті слідства, проведеного СБУ та прокуратурою, постановою Зборівського районного суду від 6 червня 2012 року міського голову визнано винним у вчиненні корупційного правопорушення, передбаченого ст. 172-2 ч.1 КУпАП, і накладено стягнення у вигляді 850 грн штрафу, повідомила прес-служба прокуратури Тернопільської області. У судовій постанові також вказано, що правопорушник свою вину визнав.

До речі, в Народній партії Олексія Шевчука вважають авторитетним лідером, на партійному сайті його ім’я зазначене у розділі “Авторитетні лідери осередку Народної партії в регіоні”.

Любомир Крупницький,
прес-секретар кампанії громадського спостереження
за парламентськими виборами
Громадянської мережі ОПОРА у Тернопільській області

Як у Бучачі люди не дозволили пограбувати церкву на мільйони доларів (ексклюзивне відео та фоторепортаж)

Політична карта Тернопільської області