«Ми зрозуміли, наскільки важливо, коли керівник дає слово й дотримує його»

Поділитися

Так відгукуються про Юрія Олійника тернополяни

«Нам дуже хотілося, щоб редакції всіх газет надрукували нашу подяку начальнику інспекції Держархбудконтролю в області, кандидату в депутати Верховної Ради Юрію Володимировичу Олійнику за те, що посприяв облаштувати нам дитячий майданчик, — розповідали мешканці будинку на вул. Макаренка, 2, що в мікрорайоні «Дружба». — Ця подяка ─ від щирого серця, від душі, повірте. Бо небагато тепер таких керівників, як Юрій Олійник, котрі розуміють потреби людей, переймаються нашими проблемами, допомагають їх розв’язати».

Ми приїхали подивитися, які зміни відбулися у дворику перед будинком.

На дворі — дві щойно пофарбовані гойдалки, лавочки, нові пісочниці, столи, гірка-ковзанка. Діти вже щось «будують» із піску, а жінки розмальовують столики, бордюри, пісочниці.

— Для нас дуже важливим було облаштувати дитячий майданчик, — розповідає жителька будинку Марія Григорівна Смєлкіна. — Звернулися до Юрія Олійника. Він пообіцяв, що невдовзі майданчик у нас буде й спільними зусиллями ми його довершимо. Минув тиждень — подивіться, як змінився двір! Учора тут працював чи не весь будинок: чоловіки копали ями під стовпці для гойдалок, заливали цементом, жінки фарбували, діти допомагали чим могли. Ми зрозуміли, наскільки важливо, коли людина дає слово посприяти в справі й виконує свої обіцянки! Таке нині нечасто трапляється. Я багато років тут проживаю. Не раз ми всі зверталися, щоб хоч пісок нам завезли… Навіть своєрідну акцію влаштовували: разом з дітьми ходили в ЖЕК. Так нічого й не добилися. Звернулися до Юрія Володимировича —

допоміг.

До розмови долучилася Ольга Йосипівна Мутерко.

— Я двадцять років тут живу. Поки Юрій Володимирович не прийшов, діти гралися в калабанях — мої старший і середній онуки виросли тут. Нині найменшого з дитячого садка приводитиму й буду впевнена, що гратиметься в дворі перед вікнами будинку, а не шукатиме десь пригод, — розповідає жінка. — За всі роки вперше бачу, щоб кандидат у депутати Верховної Ради був отаким простим, доступним і зрозумілим для нас. А головне — що дотримав слова.

Зверніть увагу, розповідали жінки, скільки тепер кандидатів у депутати обіцяють! Побороти зло, викинути геть тиранів народу, подолати корупцію, знищити олігархів… Люди вже втомилися від цієї балаканини! Нехай покажуть, що вони насправді можуть зробити принаймні на прикладі одного двору, будинку, вулиці.

— Для людей потрібно корисні справи робити. Он подивіться, скільки «патріотів» їздять з прапорами, закликають, але нічого не роблять конкретно, — каже Марія Смєлкіна. — Юрій Олійник сказав і зробив. Він — людина добра й чуйна, зрозумів наші потреби. Його добрий вчинок дуже обнадіяв людей.

Схвально хитає головою Юлія Андріївна Хлібовська. Жінка

старенька, одинока, не має здоров’я. Каже, що їй за радість тепер посидіти на лавочці й тішитись за молодих…

Оля Фіялка, розфарбовуючи пісочницю, розповідає, що має старшого хлопчика, чекає на другу дитину, сподівається, буде дівчинка, яка підросте й гратиметься тут.

— У нашому будинку 170 родин. Дуже багато дітей, — каже п. Оля. — Першого вересня тут більше 30 дітей гратиметься. Раніше по під’їздах бігали… Тепер матимуть чим зайнятися у вільний час. Дяка за це величезна Юрію Володимировичу.

Поки ми розмовляли, на майданчик підійшов Юрій Олійник. Розповів, що приїхав переконатися, чи впорядкований майданчик. Як сказав, йому дуже приємна щира вдячність жителів будинку.

— Я розумію, що один, два чи десять дитячих майданчиків не розв’яжуть проблему необлаштованості наших дворів, житлово-комунального господарства, — каже Юрій Володимирович. — Необхідний системний підхід до вирішення цих питань. А це можна зробити, тільки змінюючи законодавство у Верховній Раді. Треба йти до парламенту не із закликами про боротьбу, які вже 21 рік чуємо, а з конкретними планами, проектами, можливостями, щоб їх втілити в нашому місті. У мене таке бажання, досвід, можливості є. Потрібні повноваження для роботи, які дає лише парламент. Тому балотуюсь кандидатом у депутати Верховної Ради.

Думаю, що якби такі господарі своєму слову й справі, які

розуміють потреби людей, наполегливі, вольові депутати від нашої області були в парламенті, не лише наші двори були б кращими, доглянутішими, а й наше місто, область, держава.

Оксана МАЗУРЕЦЬ.

Продюсер співака Віктора Павліка Микола Григорій почав “косити” з опозиційності

Шарлатани “пошаманять”