На Тернопільщині прокуратурою вжито заходи щодо звільнення із займаних посад осіб, які вчинили корупційні правопорушення

Поділитися

На виконання завдання Генеральної прокуратури України прокуратурою Тернопільської області вивчено та узагальнено стан прокурорського нагляду за додержанням правоохоронними органами, органами влади та управління вимог антикорупційного законодавства за підсумками 7 місяців 2012 року.

Наявні результати засвідчують, що упродовж поточного року органами прокуратури та іншими спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері запобігання і протидії корупції, вжито організаційні та практичні заходи щодо посилення протидії корупції, покращання прокурорсько-слідчої діяльності, усунення порушень законів та притягнення до відповідальності винних осіб.

Так, цьогоріч правоохоронними органами області надіслано до суду 62 протоколи про вчинення адміністративних корупційних правопорушень, а також скеровано – 39 кримінальних справ з обвинувальним висновком про злочини з ознаками корупції.

Окрім того, прокурорами районів вжито заходи щодо звільнення осіб із займаних посад, яких притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення корупційних правопорушень.

Зокрема, прокурором одного з районів внесено подання начальнику районної державної лікарні ветеринарної медицини щодо звільнення лікаря 1-ої категорії, який, незважаючи на притягнення його до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення, продовжував обіймати посаду. За наслідками розгляду подання правопорушник звільнений із займаної посади.

Також, органами прокуратури області вжито заходи щодо відсторонення та звільнення із посад осіб, які вчинили корупційні правопорушення, а також – щодо притягнення до відповідальності осіб, якими допущено зволікання при прийнятті рішень про звільнення осіб, винних у вчиненні корупційних правопорушень.

Для прикладу, прокуратурою одного з районів встановлено, що в.о. директора будинку культури, якого притягнуто до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення, наказом начальника відділу культури та туризму РДА звільнено із посади за згодою сторін. Прокуратурою району на вказаний незаконний документ принесено протест, який задоволено. Наказ про звільнення директора за згодою сторін скасовано та видано новий – про звільнення на підставі ст. 22 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції». Начальника відділу культури та туризму РДА притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Всього, протягом 7 місяців 2012 року з метою вжиття заходів щодо звільнення із займаних посад осіб, притягнутих за вчинення корупційних правопорушень, органами прокуратури області принесено 1 протест, який задоволено та внесено 16 подань. За документами прокурорського реагування до адміністративної відповідальності притягнуто 53 особи, з яких – 24 звільнено із займаних посад.

 

Старший прокурор відділу прокуратури області

Роман Чапаєв

Польотам над Чортковом – бути!

Кіноприкол: жартівлива версія виборів-2012 (відео)