Польотам над Чортковом – бути!

Поділитися

Спекотної серпневої п’ятниці Чортків відзначав 21-у річницю Незалежності України. І якщо ви запитаєте у чортківчан, чим їм запам’ятався цей визначний день, запевняю вас, майже кожен розповість вам, що вперше в місті відбулося видовищне авіа-шоу. Воно й стало «найсмачнішою родзинкою» святкувань.

Дійство організували представники Прикарпатської дитячо-юнацької спортивної асоціації малої авіації на чолі з Петром Петльованим, а підтримав таку цікаву подію кандидат в народні депутати до Верховної ради України від партії Віталія Кличка «УДАР», місцевий підприємець та благодійник Олег Ваврик.

Усе відбувалося на околиці міста, проте незважаючи на віддаль, чортківчани приїжджали автівками та приходили великими компаніями разом із дітьми, батьками та друзями. Загалом, за словами організаторів, шоу зібрало більш ніж тисячу глядачів. Було людно й гамірно. Люди ділилися враженнями та захоплено вітали вигуками й оплесками польоти. Льотчики із різних куточків України демонстрували високу майстерність у польотах, до того кожен міг реалізувати давнє бажання кожної людини – літати наче птах, піднявшись у небо в літаку чи на мотодельтаплані.

Проведення авіа-шоу стало можливим завдяки ентузіазму Петра Петльованого – щиро залюбленої в небо й польоти людини. За підтримкою він звернувся до благодійного фонду Олега Ваврика, де знайшов підтримку.

Олег Ваврик прокоментував свій крок до підтримки авіа-шоу так: «Пан Петро звернувся до мого фонду із доброю справою, мета якої – не просто організувати видовище для людей до свята, а розвивати авіа-спорт в нашому краї. А це дуже важливо – мати перспективу та підтримку в такій справі. Стараюся сприяти тим людям, котрі роблять потрібну і добру справу. Сподіваюся, польотам над Чортковом і надалі – бути!»

Наталка Ластівка.

Віталій Максимов: «Я з перших днів попередив Кайду, що буду критикувати його роботу»

На Тернопільщині прокуратурою вжито заходи щодо звільнення із займаних посад осіб, які вчинили корупційні правопорушення