Вимагаю в міністра закордонних справ України Грищенка висловити ноту протесту послу Російської Федерації в Україні Зурабову!

Поділитися

                                                                     Міністру закордонних справ України

                                                                     ГРИЩЕНКУ К.І.

 Депутатське звернення

 Шановний Костянтине Івановичу!

 27 серпня 2012 року,  під час зустрічі з київськими викладачами російської мови посол Російської Федерації  в Україні Михайло Зурабов заявив, що після набуття в Україні чинності мовного закону Росія активізує підтримку використання в українській освіті російської мови. Таким чином, сказав він, «ми  активно допомагатимемо вирішенню ваших проблем».

Я обурений  діями  та висловлюваннями  посла Російської Федерації в Україні – це не що інше, як продовження практики  втручання Російської Федерації у внутрішні  справи  нашої держави.  Адже, місія іноземних дипломатів – доносити інформацію про свою країну та можливості співпраці з нею.

У зв’язку з цим, звертаюся до Вас, шановний Костянтине Івановичу, з проханням висловити ноту протесту послу Російської Федерації  в Україні Михайлу Зурабову  і застерегти від подальших подібних висловлювань, а також  утриматись від коментування історії та мовної політики України.

Про вжиті заходи прошу Вас інформувати мене у порядку, встановленому законодавством.

 

З повагою, народний депутат України голова підкомітету з питань інформаційної безпеки Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Іван Стойко

 

 

Перший урок нового навчального року буде присвячений українській мові

У Тернополі відкрили оновлену історичну вулицю Валову