Наталка Михно: «П’ять причин, з яких я обрала «УДАР»»

Поділитися

Українська письменниця, громадська діячка, голова Тернопільського обласного виконавчого комітету партії «УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка» Наталія Михно упевнена: «УДАР» — чи не єдина політсила, здатна реально змінити українські реалії. Зараз не час залишатися стороннім спостерігачем у своїй країні, переконана вона. Свій вибір пояснює п’ятьма вагомими причинами, про які розповіла «Бережанському віче».

Зневіра, що спонукає до дії

—Ще ніколи упродовж 21-го року незалежності України я не відчувала такого розчарування й зневіри через те, що діється в країні, як в останні років зо два. На щастя, услід за ними, прийшло непереборне бажання щось змінити, діяти негайно, бо ще трохи – й може бути запізно. Мої двоє синів майже дорослі, і я не хочу, щоб за кілька років вони шукали щастя десь на чужині.

Що ми робимо, коли в домівці безлад? Беремся до генерального прибирання. Годі сподіватися, що прийде хтось інший і зробить це за нас. Так і з країною. Це наш дім, у якому маємо навести лад. Іншого законного шляху зробити це, крім політичного, я не бачу.

Лідер, який вміє перемагати

—Я не шукала кумирів серед політиків. Хотілося бачити лідера, який справді здатний повести за собою, який знає, куди йти і як діяти.

Кілька років тому ми з чоловіком мали нагоду побувати в одному товаристві з Віталієм Кличком. Він тоді робив свої перші кроки в політиці. Говорив спокійно і виважено. У його погляді відчувалась сила людини, яка не кидає слова на вітер. Яка, пообіцявши, виконає свої зобов’язання. І ця впевненість передавалась тим, хто був поруч із ним.

Жоден із сучасних українських політиків не зробив стільки для формування позитивного іміджу України, як Віталій Кличко. Кожну з його перемог супроводжували національні символи — державний прапор і гімн. І серце кожного, хто це бачив, переповнювала гордість за свою країну. Чи мали ми хоч раз подібні емоції, коли за кордоном виступали Президент, Прем’єр-міністр, інші вископосадовці?..

Так, у цих перемогах левова частка зусиль самого Віталія Кличка. Але слід віддати належне й тому, що зумів згуртувати довкола себе команду, яка теж працювала на ці перемоги, обрати такі стратегію й тактику, що практично унеможливлювали програші. Отже, він — не просто лідер, а й добрий організатор, тактик і стратег.

Тож, отримавши торік пропозицію долучитися до розбудови політичної структури «УДАРу» на Тернопіллі, я не могла її відкинути.

П’ять ударів, і кожен — у ціль

—Політична програма партії «УДАР», і виборча, зокрема, — те, чого потребує країна. Без отих п’яти напрямів, п’яти ударів, як ми їх називаємо — зламати корупційну систему; встановити контроль громадян над державою; побудувати країну рівних можливостей; надати владу місцевим громадам; досягти європейських стандартів життя — неможливий поступ вперед. Тішить, що європейські стандарти життя кожен із нас може запроваджувати вже зараз — підтримуючи український культурний продукт, інвестуючи в освіту й самоосвіту, обираючи здоровий спосіб життя тощо. Гасло партії «Від успіху людини — до успіху країни» передбачає певні зусилля і вклад кожного з нас. Не буває успіху без праці.

Не боятися молодих

— Політик мусить бути і вчителем, і учнем водночас, не стояти на місці, бо все стрімко змінюється й потрібно відповідати викликам часу. Найбільші гроші не дадуть того, на що здатні люди, яких згуртував. Поразка Народного Руху та інших партій після нього, як на мене, у тім, що вони не готували собі наступників. Молодих боялися.

Мене дуже тішить, що до «УДАРу» підтягується багато молодих людей. Це вже зовсім інше покоління, яке прагне не тільки говорити й критикувати, а й діяти. Багато із них

прийшли з ПЛАСТу, МНК, інших молодіжних патріотичних об’єднань. Отже, ми зараз розбудовуємо структуру зовсім нової політичної сили, і якщо ця структура буде здоровою, ретельно дібраною, ми зможемо реально впливати на усі процеси в країні й області законним шляхом.

Громада — велика сила

-Чомусь досі жоден з політичних лідерів не спромігся відверто сказати своїм співвітчизникам, що стільки-то часу буде нелегко й непросто, потрібно зціпити зуби й працювати задля змін на краще. Українці насправді дуже мудрі й терплячі, а ще — дуже господарні. Ніхто у світі не зацікавлений в тому, щоб Україна була сильною державою, крім нас самих. Якщо хоч один політик зуміє зрозуміти це й відповідно налаштувати людей — позитивні зміни обов’язково будуть! «УДАР» робить серйозну ставку на місцеві громади, і це великий плюс партійної політики. Разом ми — сила.

Громадська приймальня ПП «УДАР» у Бережанах діє за адресою: Пл. Ринок, 15

Контактний телефон: (098) 040 60 09.

Торгівля на Тернопільщині стала прибутковішою

Тернопільським журналістам хочуть дати “жару”