Обдурюємо самі себе

Поділитися

Так можна сказати про тих найманих осіб, які на свій страх і ризик все ж вирішили працювати без належного документального оформлення за „конвертовану” зарплату. Адже спочатку це неоплачені лікарняні, відпустки, а згодом – мізерна пенсія.

Досить врожайними на виявлення таких не облікованих найманих були перші дні серпня для тернопільських податківців, які в складі робочої групи з питань детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення при Тернопільській районній держадміністраціїі проводили виїзні перевірки приватних підприємців одного з населених пунктів Тернопільського району.

Адже у кожного із семи перевірених підприємців виявили неоформлених найманих працівників. Таких налічили аж 20 осіб і це в одному населеному пункті. Найбільше – у бізнесменів, які провадять діяльність у сфері кафе та ресторанів ( у трьох – 13 найманих). Троє нелегальних працівників торгували будівельними матеріалами, стільки ж – здійснювали технічний огляд та ремонт автомобілів, один торгував у магазині.

За матеріалами управління оподаткування фізичних осіб Тернопільської об’єднаної ДПІ

 

Звітувати електронкою тернопільським податківцям– просто

Подавати звітність за періоди, що підлягають перевірці, – не заборонено