Опозиція Тернопільщини впевнена у своїй перемозі

Поділитися

Тернопільські обласні організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина та Всеукраїнського об’єднання «Свобода» – перші обласні партійні осередки, які підписали заяву про взаємодопомогу на виборах та представили своїх кандидатів на мажоритарних округах краю.

Підписання заяви і представлення кандидатів відбулося 14 серпня під час прес-конференції у тернопільському прес-клубі.

«Ми узгодили кандидатів у народні депутати в одномандатних виборчих округах і розпочинаємо спільну боротьбу за перемогу над окупаційним режимом Януковича, – зауважив голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний. – Так, кандидатом у депутати від виборчого округу №163 (з центром у м. Тернополі) призначено Олексія Кайду (ВО «Свобода»), кандидатом виборчого округу №164 (з центром у м. Збаражі) – Михайла Головка (ВО «Свобода»). Виборчий округ №165 (з центром у м. Зборові) представляє Володимир Бойко (ВО «Батьківщина»), 166-й (з центром у м. Теребовлі) – Михайло Апостол (ВО «Батьківщина»), 167-й (з центром у м. Чорткові) – Іван Стойко («За Україну!»).

Василь Деревляний підкреслив, що Тернопільські обласні організації ВО «Батьківщина» і ВО «Свобода» допомагатимуть одна одній на мажоритарних округах.

 «Варто нагадати, що 6 лютого цього року ми – партії ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та «Фронт змін» – підписали Угоду про спільні дії, тоді й розпочали перемовини щодо майбутніх виборів та спільних кандидатів на мажоритарних округах. Жодного пункту з тоді підписаного документу ми не порушили, – наголосив голова «Батьківщини» Тернопільщини». – Сьогодні ми визначилися з кандидатами, взаємодіємо у забезпеченні чесності виборів. По тому окрузі, де балотується депутат від «Свободи», вся організація «Батьківщини» йому допомагає. Аналогічно «свободівці» працюють над спільним результатом на тому окрузі, де балотується представник «Батьківщини».

Підписанти заяви домовилися координувати свої дії, зокрема в окружних та дільничних виборчих комісіях, при організації роботи спостерігачів, аби забезпечити дотримання законодавства, рівних можливостей для всіх учасників виборчого процесу на всіх його стадіях, та досягти чесного, прозорого і справедливого встановлення результатів виборів.

«Нашим завданням є не тільки узгодження своїх дій під час ведення виборчої кампанії, – зазначив Олексій Кайда. – Ми вже домовилися про те, як будемо діяти у стінах парламенту, за які основні закони голосуватимемо. Наше завдання – перемогти у більшості мажоритарних округів, сформувати конституційну більшість у парламенті для того, щоб можна було долати вето Президента. Я впевнений, що опозиція отримає більшість по всій Україні».

Слова свого однопартійця підтримав Михайло Головко, який навів статистику, за якою понад 90% жителів області категорично негативно ставляться до партії влади.

«Нищення України відбувається щодня. Ми бачили, як ця влада легко здає національні інтереси держави, як приймаються антиконституційні, антиукраїнські закони. І цей апогей режиму Януковича ми повинні зупинити. Такої Партії регіонів, принаймні в Тернопільській області, існувати не буде. Ми маємо її «похоронити» остаточно і безповоротно», – підкреслив політик.

За словами Володимира Бойка, спільні дії ВО «Батьківщина» і ВО «Свобода» передусім допоможуть опозиції убезпечити виборчий процес від фальсифікацій під час підрахунку голосів.

«Основне завдання підписаної заяви – це спільна робота на виборчих дільницях наших представників. Адже ми розуміємо, що обрання президентом Януковича відбулося, за великим рахунком, «завдяки» фальсифікації під час підрахунку голосів. Наші спільні дії передусім мають убезпечити виборчий процес від масових фальсифікацій», – висловив переконання перший заступник голови ТОО ВО «Батьківщина» Володимир Бойко.

За його словами, висування молодих кандидатів (сам Володимир Бойко, а також Михайло Головко є представниками якраз молодої генерації), а не великих бізнесовців, є ще одним підтвердженням того, що опозиція прислухається до думки громадськості та дбає про майбутнє України, а не про власне самозбагачення.

На думку Михайла Апостола, представника партії ВО «Батьківщина», до Об’єднаної опозиції долучилися дійсно найсильніші та найбільш достойні політики й політичні сили.

«Ті, які сьогодні називають себе демократами і націоналістами, але відмовилися долучатися до спільної боротьби проти правлячого режиму в рамках Об’єднаної опозиції, насправді злякалися, або (та) поставили власні амбіції вище за інтереси держави. Тому такі партії і такі кандидати не можуть називати себе опозиційними, адже вже отримали вказівку з Банкової: всі свої сили спрямувати на боротьбу проти нас, – переконаний Михайло Апостол. – До Об’єднаної опозиції долучилися дійсно найсильніші та найбільш достойні політики й політичні сили. І ми обов’язково переможемо та закріпимо цей результат у Верховній Раді України».

http://batkivshchyna.te.ua

За якого кандидата в депутати до Верховної Ради ви готові проголосувати у Тернополі? (опитування)

Нива Тернопіль – Реал-Фарм Южне (відео)