Оргкомітет «Бандерштату» просить правоохоронців розібратися з «Комсомолом…»

Поділитися

4 серпня, в суботу в місті Луцьку під час проведення другого дня фестивалю «Бандерштат – 2012» трапився інцидент, який, на нашу думку, має бути належно оцінений та вивчений правоохоронними органами. Приблизно о 21.00 над територією фестивалю з’явився параплан, який кілька раз пролетів над присутніми на критично низькій висоті, що могло загрожувати життю та здоров’ю відвідувачів. Під час польотів невідома особа, яка керувала парапланом почала скидати листівки агітаційного змісту, в яких містилася недостовірна та неправдива інформація. Листівки були підписані організацією «Комсомол Волині», проте не містили відомостей про тираж, місце друку та відповідального за друк даних матеріалів, що є грубим порушенням законодавства України.

Здійснення польотів над територією фестивалю жодним чином не було узгоджено із оргкомітетом заходу, а отже могло загрожувати життю та здоров’ю присутніх лучан та гостей міста. Крім того інформація, що містилася в листівках розпалює міжнаціональну та політичну ворожнечу. Адже на агітаційній продукції комсомольців було зображено військового злочинця Адольфа Гітлера поруч із почесним громадянином міста Луцька Степаном Бандерою. Такі листівки обурюють сотні тисяч лучан та волинян та можуть привести до розгортання конфліктів.

Тож просимо:

1.З’ясувати  хто є власником даного літального засобу та чи має він право на здійснення таких польотів і чи відповідає технічний стан пароплана вимогам для здійснення польотів?

2. З’ясувати чи був отриманий дозвіл на польоти параплана саме над територією фестивалю «Бандерштат», якщо так, то яка особа та який орган його видав та чому це не було узгоджено із організаторами заходу?

2. Встановити особу, яка керувала літальним засобом та притягнути його до відповідальності за здійснення польотів на низькій висоті, що загрожувало життю та здоров’ю присутніх на фестивалі.

3. Встановити відповідальних за друк агітаційних листівок та притягнути їх до відповідальності за розповсюдження завідомо неправдивої інформації  на друкованій продукції без вказання тиражу, місця друку та відповідального за друк.

 

Організаційний комітет фестивалю «Бандерштат»

П’ятірку найбільших загроз для країни формують: ріст безробіття (назвали 44% респондентів), економічний занепад країни (41%), свавілля влади (25%), деградація населення (20%) та погіршення медичного забезпечення (20%)

Отець Василь Поточняк про Прощу мігрантів і їхніх родин до Зарваниці: “Ми йдемо, щоб глибше повірити Богу”