Отець Василь Поточняк про Прощу мігрантів і їхніх родин до Зарваниці: “Ми йдемо, щоб глибше повірити Богу”

Поділитися

«Ми йдемо пішки до відпустового місця, щоб глибше повірити Господу. Ми всі перебуваємо в таких ситуаціях, коли віра в Бога – то наш порятунок. Віра, як і любов, потребує розвитку. Ми йдемо 10 днів під час Міжнародної пішої прощі мігрантів і їхніх родин із Самбора до Зарваниці, щоб просити Бога дати нам віру, щоб ми вміли довіряти», – такими словами звернувся до учасників VII Міжнародної пішої прощі мігрантів і їхніх родин із Самбора до Зарваниці духовний координатор прощі, виконавчий секретар ПМВ о. Василь Поточняк.

За його словами, ідучи до Зарваниці, ми не чекаємо, що віра має прийти саме в цьому відпустовому місці останнього дня паломництва – 12 серпня. «Віра в Бога в паломників проявляється в усьому, починаючи з того, що учасники прощі не беруть із собою жодної їжі, адже вірять, що Бог їх не залишить і їх нагодують люди, що їм буде, де ночувати, що їм вистачить сил дійти, хоча серед прочан є й хворі люди», – зазначив о. Василь.

Крім того, як повідомляє інфоцентр ПМВ, о. Василь Поточняк під час кожної зупинки паломників, дякував мешканцям населених пунктів, через які пролягає маршрут VII Міжнародної пішої прощі мігрантів і їхніх родин, за те, що вони не залишаються байдужими, годують прочан і приймають їх на нічліг.

“Ми хочемо, щоб той Божий Дух, який привів нас на ці терени, тут лишився, щоб скріплював людей, які вийшли нам назустріч. Щоб через вас божественна благодать прийшла до ваших родин,” – побажав місцевим мешканцям виконавчий секретар ПМВ.

Нагадаємо, десятиденна проща від Самбора до Зарваниці загальною протяжністю 250 км триватиме до 12 серпня. Організував прощу Пасторально-місійний відділ Української Греко-Католицької Церкви.

Департамент інформації УГКЦ

Оргкомітет «Бандерштату» просить правоохоронців розібратися з «Комсомолом…»

У VII Міжнародній пішій прощі мігрантів і їхніх родин до Зарваниці беруть участь паломники з 14-ти країн