Перший урок для тернопільських школярів буде присвячений вшануванню української мови

Поділитися

Навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах м. Тернополя розпочнуть уроком, присвяченим вшануванню української мови. Відповідне розпорядження підписав міський голова Сергій Надал.

Методичні рекомендації педагогічним колективам щодо проведення першого уроку та матеріали вчителям надасть управління освіти та науки міськради.

За словами міського голови Сергія Надала, в контексті останніх подій в Україні сприяння утвердженню державного статусу української мови, піднесенню її престижу серед молоді є як ніколи актуальним.

«На 22-му році Незалежності вищий законодавчий орган країни взяв курс на знищення національних цінностей і питомих ознак держави, зазіхнувши на душу народу – українську мову. Верховна рада брутально порушила регламент і принципи верховенства права. Президент не прислухався до численних звернень громадськості та підписав Закон “Про засади державної мовної політики”. Враховуючи, що сьогодні всупереч Конституції, російська мова де-факто стала мовою інформаційного простору нашої держави і витісняє українську, нам потрібно відстоювати свою національну святиню – українську мову. Процедура прийняття та реалізації Закону “Про засади державної мовної політики” є сумнівною, суперечливою та не підкріпленою іншими законодавчими нормами. Закон поглиблює розділення країни на Схід і Захід. Тому міська рада прийняла звернення, в якому закликає  міські, сільські,селищні, районні та обласні ради всіх регіонів України не вчиняти будь-яких дій на виконання даного закону всупереч Конституції України щодо застосування на своїх територіях норм суперечливого Закону», – зазначив Сергій Надал.

Міський голова додав, що міська рада Тернополя продовжуватиме всіляко популяризувати українську мову.

«Паляницю з плюсом» припекли

Довіреними особами Давиденка стали Дутка і Шафранський