Сотні літрів горілчаного сурогату не дійшли за призначенням

Поділитися
    Виготовлення фальшивого спиртного завжди приваблювало тих, хто прагне легкого заробітку. Підпільний горілчаний цех, розміщений у господарському приміщенні, викрили співробітники Теребовлянського райвідділу міліції. Факт незаконного виготовлення та збуту підакцизної горілчаної продукції міліціонери задокументували.
     – Правоохоронці отримали інформацію, що мешканка села Струсів займається виготовленням та збутом фальсифікованих спиртних напоїв, – розповів начальник райвідділу міліції Микола Сивуля. – Небезпечним для здоров’я товаром торгувала не тільки партіями, а й у роздріб. Оперативники зафіксували, як підприємлива жінка продала місцевому мешканцю шість з половиною літрів сурогату. За кожен літр спиртосуміші брала по 34 гривні. Така діяльність підприємливої жінки тривала декілька місяців.
    У помешканні селянки оперативники Державної служби боротьби з економічною злочинністю виявили понад триста літрів спирту, який жінка зберігала у пластиковій бочці та каністрах. Суміш відправили на дослідження в експертно-криміналістичний центр. Окрім цього, у приватному господарстві правоохоронці вилучили майже півтисячі скляних півлітрових пляшок із наклейками різних виробників лікеро-горілчаних виробів, корки та інше необхідне приладдя для надання «товарного вигляду» фальсифікату.
    Наразі міліціонери встановлюють ринок збуту алкогольних напоїв, та звідкіля брався спирт. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за частиною 2 статті 204 Кримінального кодексу, а саме – незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів. Законодавцем передбачена відповідальність у вигляді штрафу від тисячі до двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян або позбавлення волі строком від трьох до п’яти років з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення.

Третина українців не мають що відкладати на “чорний день”

Як у Теребовлі ввечері “тішуться” Хоптянихою