Валентин Наливайченко: від Бережан до Кличка

Поділитися

Пане Валентине, ви неодноразово заявляли про бажання балотуватися на виборах по мажоритарному округу в Тернопільській області – від Комітету опору диктатурі. Сьогодні ви третій номер в списках “УДАРу”. Як поясните?

«До змін можуть привести тільки нова сила і нові політики. Такою силою є “УДАР”, ця команда формує політику нових стандартів. Основою такої політики є орієнтація на народну підтримку, саме це було і є для мене головним під час політичної кампанії в Зборівському окрузі. Моя команда взяла участь в праймеріз, в публічному формуванні програми і виступала за відкриті переговори між опозиційними кандидатами. Віталій Кличко є прихильником всіх цих позицій. Ми однодумці. Я вважаю, що серед сил опозиції – “УДАР” є найдинамічнішою і найперспективнішою силою».

– Ви домовлялися і з Об’єднаною опозицією. Не вдалося?

«”УДАР” і Об’єднана опозиція – це команди, які протистоять нинішньому режиму. На з’їзді “УДАРу” ви почули чітку програму: п’ять пунктів (п’ять ударів). Я рішуче налаштований і підтримую цю програму. Що стосується співпраці з Об’єднаною опозицією. Вони наші політичні партнери. Я переконаний, “УДАР” точно буде боротися за звільнення Юлії Тимошенко, Юрія Луценка, наші сили будуть співпрацювати в майбутньому парламенті. Наприклад, для того, щоб приймати законопроекти, які вже готові і які будуть розроблятися, спочатку потрібно буде проста більшість, а потім і конституційне. Скажімо, у нас є гострі положення про недопущення до влади шахраїв і людей, які мали або мають офшорні рахунки. Це серйозні законопроекти, які будуть мати потребу у співпраці та чесному голосуванні кожного опозиційного депутата. Крім того, вже сьогодні потрібно точно об’єднуватися в питаннях захисту виборів, волевиявлення, спостереження за виборами. Це та діяльність, яка буде вимагати від кожної політичної сили, кандидата на мажоритарних округах максимуму зусиль і співпраці з суспільством. І останнє, сьогодні потрібно об’єднуватися у захисті місцевих громад від несправедливості, свавілля влади, порушення прав людей» – розповів Валентин Наливайченко Авіації України

На Тернопільщині прокуратурою повернуто 18 гектарів самовільно зайнятої земельної ділянки у Зборівському районі

Володимир Клименко: потрібен механізм відкликання депутата із парламенту