Володимир Клименко: «Міць громади в її самодостатності»

Поділитися

Громада сильна своєю самодостатністю.  Селяни із Токів Під волочиського району самотужки провели  електрику в 1964 році,  а нещодавно –  газ та водопровід. Зважаючи на те, що населений пункт знаходиться за 30 кілометрів від районного центру і добиратися до села треба, чи не польовими дорогами – усі роботи вдвічі ускладнюються.  Тому й гостро  у селян постало питання  дороги. Та майже 14 кілометрів повністю зруйнованої, колишньої  асфальтівки не під силу відремонтувати  навіть об»єднаним Токам та Пальчинцям .  Звернулися президента фонду «Галичина –Волинь» Володимира  Клименка  який може посприяти у виділенні коштів та проведенні таких дорожніх робіт. Після звернення громадян сіл Токи та Пальчинці, результат не забарився – роботи вже розпочалися.    До Токів заходить дорожня техніка. Завозять будматеріали.

Володимир Клименко має вже немалий досвід у розбудові та благоустрою сіл нашої області   та України.  Саме за його сприяння вже  мають  асфальтовані дороги: Почаїв,  села Залісці, Великий Кунинець, Вищі і Нижчі Луб»янки Збаразького району, завершуються роботи на об»їздній, дорозі довкола Кременця, розпочато розботи через місто. Ведуться підготовчі роботи в Лановецькому і Шумському районах.

За останні п»ятнадцять  років життя у Жорнівці що на Київщині Володимир Клименко  набув власного досвіду життя на селі та розповідає:

– У нас, в селі така  дорога, що бабусі, як прожили тут життя кажуть, що такої не пригадують навіть за совітів.  Значить – ідемо до Європи, – (жартує).

А якщо всерйоз, то  Володимир Олександрович  дійсно намагається гуртувати саме громаду в територіальній одиниці:

  –      Відколи осів  у селі, то чого ми з сім»єю тільки не вигадували: проводили і дні вулиць, і конкурси на кращий благоустрій обійсть і  пильнували з односельчанами, щоб важкий транспорт не їздив центральними дорогами села … Багато чого досягли, а найважливіше, що за десять років навчили господарів прибирати на вулицях за собою. Тому хочу щоби всі українці поважали свої  території  і своїх сусідів а також те що дано їм державою та людьми. Громада сіл Токів та Пальчинці, натомість,  пообіцяла берегти нові дороги та примножувати статки села.

День Ланівців ознаменувався благодійністю

Тернопольчанка Ольга Масливец начала четвертую в своей карьере Олимпиаду очень здорово