Володимир Петровський – вибір українських патріотів, – заявили учасники народного віча у Зборові

Поділитися

 Підтримати кандидата у народні депутати України Володимира Петровського закликали краян учасники народного віча «Вибір патріотів», що відбулося 26 серпня біля Зборова. Захід приурочили 363-ій річниці перемоги українського козацького війська у Зборівській битві. У велелюдному зібранні взяли участь представники Зборівського, Бережанського, Козівського, Підгаєцького та Тернопільського районів.

Після панахиди за полеглих борців за волю України до присутніх звернувся голова Організація Українських Націоналістів з-під стягу Степана Бандери Стефан Романів. Він наголосив, що український народ знову опинився перед викликами. І відповідальність за подальшу долю української нації лежить на кожному з нас.

– Кожен з нас несе відповідальність за долю свого народу. Українська справа – це велика справа. Це побудова української держави. Тому закликаю вас підтримати тих людей, які прагнуть боротися і не здадуться, – сказав Стефан Романів.

Громадсько-політичний діяч, екс-глава СБУ Валентин Наливайченко висловив упевненість в тому, що спільними зусиллями патріотів вдасться зламати хребет антиукраїнській та антинародній владі.

– Ми знаємо як це зробити, тому що ми разом і ми переконані у власних силах. У новій Верховній Раді ми утворимо патріотичну проукраїнську більшість, яка відновить роботу парламенту в інтересах людей. Ми ухвалимо люстраційні та антикорупційні закони. Ми виженемо і більше не допустимо до влади українофобів та злодіїв, – заявив Наливайченко. – Переконаний – Україна потребує нової команди патріотів. Вони перед вами, і серед них – Володимир Петровський. Політика з такими людьми буде іншою – щирою та українською. Разом ми зробимо все, щоб постала нова, справедлива Україна. Час перемагати!

Про підтримку кандидатури Володимира Петровського заявили і провідник Всеукраїнської організації «Тризуб» ім. Степана Бандери Дмитро Ярош та кандидат філологічних наук довірена особа Наталія Гавдида.

Звертаючись до краян, кандидат від «УДАРу» Володимир Петровський наголосив, що нині, як і майже чотири століття тому, триває бій за Україну.

– На 21-му році незалежності в Україні немає української влади, немає держави для українців. Орда наступає. У нас забрали фабрики і заводи, повільно і непомітно забрали мову, забирають нашу землю, а незабаром планують забрати Тризуб. А потім оголосять, що ми знову не живемо у незалежній українській державі. Я вірю, що наш народ давно прозрів і винесе уроки з історії. Вірю, що земля, яка народила Хмельницького і Мазепу, Коновальця і Бандеру, Шухевича і Гавдиду, народила тисячі і мільйони таких патріотів, котрі не дозволять глумитися над державою і виграють Зборівську битву та бій за Україну, – сказав Володимир Петровський.

Відтак, учасники віча прийняли резолюцію, яку зачитав довірена особа кандидата у народні депутати, кандидат історичних наук Олег Вітвіцький.

«Напередодні парламентських виборів ми звертаємось до мешканців нашого краю підтримати святу боротьбу українських патріотів та приєднатися до їхніх лав. Розділяючи гасло, яке, під сучасну пору, проголосила Організація Українських Націоналістів з-під стягу Степана Бандери – «Жодного голосу Партії Регіонів та комуністам!», ми, одночасно, закликаємо підтримати тих кандидатів у народні депутати України, які здатні і будуть боротись за українську Україну», – ідеться у резолюції. – «По Зборівському виборчому окрузі № 165 таким кандидатом є Володимир Петровський, один із лідерів громадсько-політичного руху «Українська справа», сподвижник Левка Горохівського та Івана Гавдиди. Володимир Петровський – це дієвий український націоналіст, учасник процесів національного відродження з кінця 80-х років минулого століття, який єдиний має реальну можливість подолати на цьому окрузі провладного кандидата-олігарха».

Під резолюцією підписалися обласні організації «Українська справа», «Тризуб» ім. С. Бандери, Спілка офіцерів України, Молодіжний Націоналістичний Конгрес, Товариство «Просвіта», Товариство політв’язнів та репресованих, Ліга Українських Жінок Тернопільщини, Центр Національного Відродження ім. С. Бандери, Товариство дітей політв’язнів та репресованих, Українська Християнська Солідарність, а також районні організації, Українська Народна Рада (Зборів), Зборів-фест (Зборів), Просвіта (Зборів), Меморіал (Підгайці), Товариство політв’язнів та репресованих (Підгайці), Братство вояків ОУН-УПА (Бережани), Союз Українок (Бережани), ГО «Лисоня» (Бережани), Просвіта (Козова), «Силоам» (Козова).

Відеохіт тернопільського інтернету: за дві доби – 42 тисячі переглядів!!!

В ефірі Тернопільського обласного радіо Наливайченко, Петровський і голова проводу Організації Українських Націоналістів (бандерівці) Стефан Романів