А коли можуть відмовити у прийнятті декларації

Поділитися

Чи може бути надане платнику податків повідомлення про відмову у прийнятті податкової декларації, якщо вона подана без додатків?

Згідно з п. 46.1 ст. 46 Податкового кодексу України (ПКУ) додатки до податкової декларації є її невід’ємною частиною. Вимоги щодо порядку заповнення податкової декларації визначені у пп. 48.3 та 48.4 ПКУ. Відповідно до п. 48.7 ст. 48 ПКУ податкова звітність, складена з порушенням норм цієї статті, не вважається податковою декларацією, крім випадків, встановлених п. 46.4 ст. 46 ПКУ.

У разі подання платником податків до органу державної податкової служби  декларації, заповненої з порушенням вищевказаних вимог, такому платнику податків надається письмове повідомлення про відмову у прийнятті його податкової декларації із зазначенням причин такої відмови.

Враховуючи вищевикладене, податковий орган зобов’язаний надати платнику податків письмове повідомлення про відмову у прийнятті податкової декларації, якщо така декларації подана без додатків, обов’язковість подання яких передбачена законодавством.

За матеріалами „гарячої” лінії  начальника управління  інформатизації та обліку  платників податків Тернопільської об’єднаної ДПІ  Ірини Вятчанінової

 

Тернопільські таксисти – під контролем

Електронні ключі можна отримати безкоштовно у податковій