Тернопільські таксисти – під контролем

Поділитися

Не дивлячись на те, що  Податковим  кодексом  України та послідуючими змінами, значно полегшено життя підприємцям–спрощенцям, особливо тим, хто надає послуги, не використовуючи працю найманих працівників, окремі бізнесмени самі „удосконалюють” податкове законодавство і самі себе звільняють від сплати належних платежів до бюджетів.

Це засвідчив проведений відповідний аналіз сплати податків громадянами, які здійснюють перевезення автомобілями “таксі”. На підставі цього Тернопільською об’єднаною ДПІ спільно з УДАІ УМВСУ в Тернопільській області був розроблений  графік проведення рейдів – перевірок суб’єктів господарювання – фізичних осіб, які надають такі послуги. Проведеними нещодавно рейдами перевірено 78 транспортних засобів. У результаті, виявлено 4 громадян, що здійснювали підприємницьку діяльність без державної реєстрації, 5 підприємців використовували працю найманих працівників без належного оформлення, у 2 – встановлено факти надання зазначених послуг на загальній системі оподаткування без застосування реєстраторів розрахункових операцій. Винних притягнуто до відповідальності.

Відтак, напрошується висновок, що частина бізнесменів не зовсім правильно сприйняли продовжений мораторій  податкової служби на проведення перевірок платників податків. То ж принагідно, хотілося б нагадати, що перевірки тих, хто ухиляється від наповнення державної скарбниці, – обов’язок податкових органів.

За матеріалами управління оподаткування фізичних осіб Тернопільської об’єднаної ДПІ

 

На Театральному майдані відбудеться урочисте відкриття літературного фестивалю «Бібліофест ІІ»

А коли можуть відмовити у прийнятті декларації