Більшість тіньової продукції на Тернопільщині – алкогольні вироби

Поділитися

Майже на 539 тисяч гривень вилучено продукції з тіньового обороту працівниками відділу податкової міліції Тернопільської об’єднаної ДПІ з початку року. Більшість із нелегальних виробів складають лікеро-горілчані товари, а це – 430,25 дал на загальну суму  майже 457 тис. грн., та спирт – 7 дал на суму 3 тис. грн.

Часто підпільно виготовлені алкогольні напої містять домішки, які можуть завдати шкоди здоров’ю. Адже, зазвичай, виробництво такої продукції здійснюється в антисанітарних умовах, без дотримання технології. Не кажучи вже про те, що скарбниця нашої держави зазнає втрат від ненадходження акцизного податку.

Загалом, за вісім місяців цього року податковими міліціонерами виявлено 21 злочин. З них 9 злочинів – за фактами ухилення від сплати податків, з яких 8 – із завданими державі збитками в особливо великих розмірах, ще 3 злочини – за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Відтак, порушниками державі завдано збитків на загальну суму 7,7 млн. грн.

До Державного бюджету фахівцями підрозділу мобілізовано 4,1 млн. грн., а також по 17 фактах упереджено незаконне відшкодування з бюджету податку на додану вартість на загальну суму 406,2 тис. грн.

Василь  Громляк  начальник  відділу податкової міліції  –

 перший заступник начальника Тернопільської ОДПІ

 

Коли „електронну” звітність можна надати повторно на паперовому носії

За дотацію не потрібно подавати декларацію