Для опозиційних сил зараз важливо створити фундамент для майбутньої роботи в парламенті, а не втратити довіру один до одного

Поділитися

Цього тижня кандидат у народні депутати України від партії «УДАР» по м/о №163 Віталій Максимов продовжує зустрічатися із колективами підприємств, організацій та установ м. Тернополя. Зокрема, свою передвиборчу програму він презентував у загальноосвітніх школах №№ 3 і 16, шкірвендиспансері, КП «Тернопільелектротранс», на Тернопільському речовому ринку, перед колективами психоневрологічної лікарні та ряду виробничих фірм.

Найбільше тернополян продовжує хвилювати питання відповідальності народних депутатів після перемоги на виборах. Віталій Максимов завжди зазначає: «Я єдиний із 13 кандидатів, що балотуються по мажоритарному округу №163, склав присягу перед українським народом на вірність і своїй партії (фракції), і своєму виборцю. У присязі зазначив, що за жодних умов не об’єднаюся із Партією регіонів, а в разі порушення присяги зобов’язуюся скласти свої депутатські повноваження. По-друге, я першим вручив міському голові Тернополя підписану мною публічну декларацію своїх зобов’язань перед громадою нашого міста. Уся моя програма містить пункти про вирішення головних проблем тернополян, тоді як у багатьох інших програмах немає навіть згадки про наше місто. Як офіцер, я вмію тримати своє слово і нести за нього відповідальність».

Дивує тернополян, чому об’єднана опозиція вперто продовжує прив’язувати «УДАР» до провладних сил. «Ми не збираємося воювати з опозицією. Наш головний супротивник – Партія регіонів. Наші пропозиції колегам про співробітництво залишаються в силі”, – відповідає Віталій Максимов. Він зазначає, що сьогодні закладається не тільки база можливої перемоги на виборах, але й майбутнього співробітництва у Верховній Раді.

“Якщо всі опозиційні партії приймуть наш принцип, що головним нашим опонентом є Партія регіонів, якщо ми будемо йти до виборця з єдиним гаслом ” Жодного голосу Партії регіонів!”, то в опозиційних сил є шанс одержати спільну перемогу, – підкреслює він. – На жаль, на словах колеги по опозиції це визнають, але справи розходяться зі словами.Ми зазнаємо атак з боку спікерів опозиції різного рівня, у ЗМІ вкидаються провокації проти нас. Якщо “Батьківщина” хоче перемоги демократичних сил на виборах, їй варто припинити таку “боротьбу за виборця” за будь-яку ціну. Якщо продовжиться політика на взаємознищення, і партнери по опозиції будуть і далі вправлятися в критиці “Удару”, а не агітації за себе – одержимо спільну поразку. Дуже б цього не хотілося”.

Застерігає Віталій Максимов виборців і від можливих фальсифікацій на виборах. «Перша спроба влади вплинути на результати голосування буде тоді, коли ви не прийдете на вибори, – каже «ударівець». – Тоді у ваших бюлетенях «намалюють» все, що буде потрібно Партії регіонів. Друга спроба – коли вам на руки видадуть лише один бюлетень – із назвами партій. Пам’ятайте: бюлетенів має бути два – один із назвами партій і другий – із прізвищами кандидатів, що балотуються по вашому мажоритарному округу. І третя спроба влади знівелювати ці вибори буде пов’язана із підкупом виборців. Мені вже сьогодні скаржаться, що за один голос пропонують 250 гривень. Але за ці гроші купують не ваш голос, а ваше майбутнє і вашу совість».

Знаючи, що Віталій Максимов – єдиний із кандидатів, котрий вже зараз (а не після виборів) допомагає тернополянам вирішити їхні проблеми, на зустрічах люди звертаються до нього із наболілими питаннями на їхніх підприємствах. Часто зазначають, що вже ходили на прийом до різних чиновників, але влада глуха до

людських проблем. «Я захищу вас, і буду захищати завжди, – відповідає Максимов. – Бо все своє життя я присвятив захисту людей».

Чутку про Михайла Ратушняка поширює “патрійот”-торговець біг-мордами? (аудіо)

На Тернопільщині подання на членів ДВК відбулося по одному сценарію