Ігор Побер: «Я – не Шварцнеггер, але й Тернопіль – не Каліфорнія»

Поділитися

Ігор Побер – відома і шанована в Тернопіллі особистість. Більшість громадян краю знають його, як авторитетного спортсмена і фахового чиновника. Упродовж останніх років він досягнув вагомих результатів, працюючи на політичній ниві. Ігор Миколайович фактично з нуля розбудував організацію партії «УДАР» в Тернопільщині. Завдяки йому вона стала однією із найпопулярніших в області. Ігор Побер чимось нагадує лідера «УДАРу» Віталія Кличка. Віталій – боксер-чемпіон, Ігор – пауерліфтер-чемпіон. Перший – гордість України, за якою нашу державу ідентифікують у світі. Другий ж, завдяки своїм спортивним здобуткам, підняв імідж Тернопілля на високий рівень. Обидва створили себе «власними руками» як спортсмени, так і політики.

Народився чемпіон світу з пауерліфтингу та жиму штанги лежачи у селі Королівка Борщівського району. «У селі не було змоги займатися у спортивних секціях, але так склалося, що майже у всіх видах спорту захищав честь школи. Мій вчитель фізкультури був для мене авторитетом. Саме спостерігаючи за його ставленням до спорту, подав документи до педагогічного інституту на факультет фізвиховання», – згадує Ігор Побер. Займатися бодібілдингом Ігор Миколайович почав під час навчання у виші. Особливих результатів тоді не здобув, оскільки не мав можливості приділяти достатньо уваги і часу заняттям на професійному рівні. Але вже в 2005 році став чемпіоном Європи (Рига) та світу (Вільнюс) серед любителів. В 2007 році отримав чемпіонство світу за версією IBBF у Москві, після чого ще неодноразово перемагав на Чемпіонатах Європи та Світу з пауерліфтингу (жим штанги лежачи).

Під час строкової служби в армії він мав змогу відвідувати атлетичний зал. Саме тоді вперше побачив фільм за участю кумира тогочасної  молоді. «Під час перегляду фільму «Командо» з Арнольдом Шварцнеггером отримав такий заряд енергії, що не міг дочекатися моменту тренування. Він став для мене прикладом для наслідування. Арнольд досягнув найвищих вершин у спорті і зумів стати успішним політиком. Його кар’єра досі не дає мені спокою, хоча розумію, що я – не Шварцнеггер, але й Тернопіль – не Каліфорнія. Та відчуваю, що маю докласти усіх зусиль, аби допомогти своєму краю, перемігши на цих парламентських виборах», – розповідає спортсмен.

Ігор Миколайович зазначає, що чимало знайомих були скептично налаштовані щодо його рішення зайнятися політичною діяльністю. «Лідер партії Віталій Кличко близький мені за життєвими і політичними переконаннями. Ця людина — сильна духом, він вміє вигравати. Тому вважаю, що зобов’язаний долучитися до того, аби важелі у владі мали саме такі люди», – вважає Ігор Побер.

Ольга Терещук

Де сьогодні у Тернополі можна зустріти Михайла Ратушняка?

У Білобожниці на Чортківщині продають за 24 тисячі адмінкорпус!