Іван Стойко: «Затабачнилась і забуратінилась , на жаль, наша освіта, як і в цілому українська держава»

Поділитися

    З першовереснем привітав школярів народний депутат України ,  єдиний кандидат від об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» по 167 виборчому округу Іван Стойко, завітавши на свято першого дзвоника у ряд шкіл Чортківського району.

    Поради знаного політика стосувалися виходу з освітянської кризи, яка сьогодні є вкрай гострою в українському суспільстві і зачіпає інтереси не лише вчителів та учнів, але і їхніх батьків.

    « Захистіть українську мову» – попросив Івана Стойка п’ятикласник однієї зі шкіл, тримаючи за руку маленьку дворічну сестричку. « Я не хочу , щоб Христинка вчилася на чужій мові , бо хіба це чесно?» – з дитячою безпосередністю поцікавився хлопчак.

    « За всі роки незалежності України ніяка інша влада ніколи так цинічно та брехливо не дозволяла собі переписувати нашу історію, знущатися над рідною українською мовою, ламаючи таким чином психологію дітей та насаджуючи стереотипи рабської поведінки. Тиск на освітян та примусове записування їх до біло – голубої «секти регіонів» не витримують ніякої критики.

      Та годі, миритися і згинатися. Саме Ви, вчителі  повинні плекати та розвивати у дитячих душах паростки патріотизму, духовності та моральності, саме Ви, повинні стати для них прикладом того як жити для України, боротися і перемагати.»

      Попри всю урочистість та святковість Першовересня ,  здивування народного депутата викликало те, що по декуди , замість українських казкових героїв,  дітей зі Святом Знань , вітали «буратіно з мальвіною».

      «Затабачнилась і забуратінилась , на жаль, наша освіта, як і в цілому українська держава» – сказав Іван Стойко,« недофінансування, низький рівень заробітної плати, підвищення пенсійного віку та страхового стажу, тиск на педагогів – це ті фактори, які працюють не на користь якісного, професійного навчання наших дітей та внуків».

       Змінити ситуацію можна уже невдовзі восени, переконаний Іван Михайлович. Адже коли у Верховній Раді  більшість сформують сьогоднішні опозиційні демократичні сили, то «ні януковичам, ні табачникам» не буде місця коло керма нашої країни.

       «Потрібно негайно змінити  збанкрутілу антидержавну владу та зупинити руйнацію України. Разом нам це під силу» ствердив І.Стойко.

Тернопільські даїшники вражають

Іван Стойко: «Рятуючи Україну не бійтеся віддати, якщо буде потрібно, і своє життя, бо завтра може бути пізно»