Юрій Луценко: Бедриківський – незручний для опонентів на мажоритарному окрузі. Чому ж тоді жінка Луценка йде в списку опозиції, а він підтримує провладного конкурента Стойка?

Поділитися

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко передав слова підтримки своєму колишньому заступнику Володимиру Бедриківському.

Відслідковуючи політичні події, натрапив на публікації, що паплюжать не тільки імідж мого першого заступника – начальника ГУБОЗ генерал-полковника міліції Володимира Бедриківського, так і багатотисячний загін працівників міліції. Як об’єктивна людина, яка безпосередньо знає нелегку міліцейську працю, не можу залишитись осторонь цих питань.

З Бедриківським я познайомився після призначення на посаду Міністром внутрішніх справ. Деякий час приглядався до нього і коли зрозумів, що це професіонал, висококваліфікований фахівець в боротьбі з організованою злочинністю, людина, в якої не розбігається слово і справа, призначив своїм першим заступником – начальником Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю.

У пресі дуже багато інформації щодо кримінальних справ, сфабрикованих владою відносно мене, однак мене здивувало та обурило, що Бедриківський нібито має якесь відношення до мого звинувачення. Він за своїми посадовими обов’язками не мав жодного відношення до тих подій, які всупереч закону та здоровому глузду залежні від нинішньої мафіозної влади Генпрокуратура та суди оголосили злочинами Луценка. Відтак, В.Бедриківський не залучався моїми адвокатами до захисту.

Я вважаю, що наклеп на нього з цього питання пов’язаний виключно із його політичною активністю, а саме після його рішення балотуватися в народні депутати. Думаю, що із приходом до Верховної Ради, маючий неабиякий досвід боротьби з організованою злочинністю, Бедриківський почне реально контролювати владу, особливо у своєму виборчому окрузі № 167 на Тернопільщині. А це не потрібно ні владі, ні його суперникам – колишнім високопосадовцям області, які розподіляли у свій час бюджетні кошти.

У свій час принциповість В.Бедриківського та бажання реальної боротьби із злочинністю та корупцією довели не тільки мені а й членам Комітету ВР по боротьбі з оргзлочинністю та корупцією необхідність створення у структурі ГУБОЗ Антикорупційного бюро із вертикальним підпорядкуванням.

Через нетривалий час його працівниками, які були виведені з впливу високопосадовців, були викриті у хабарництві і інших корупційних діях: начальник управління Державної податкової адміністрації, заступник голови Федерації профспілок, заступника Голови Державної авіаційної адміністрації, працівники правоохоронних органів, судді та більше сотні голів місьрайдержадміністрацій. Тільки у 2008 року було викрито більше 1,5 тис. чиновників, а суми хабарів складали мільйони доларів. Згадайте задокументований хабар, отриманий одним із голів РДА у сумі 45 млн. доларів США. Загалом сума викритих хабарів у той час зросла у 20 разів проти 2005 року. Таких гучних справ ні до, ні після 2008-2010 років в активі спецпідрозділів по боротьбі з організованою злочинністю не було.

Принципова позиція Бедриківського, притягнення до відповідальності корупціонерів незалежно від політичного окрасу часто ставала причиною неприємних для мене розмов як з представниками влади, так і опозиції. А для нього – звільнення з посади у 2010 році, відразу після приходу до влади Януковича.

Якщо ми не хочемо жити за правилами межи гірської мафії, то в боротьбі на мажоритарних виборах демократичні сили повинні відмовитися від таких брехливих технологій про таких людей як Володимир Бедриківський, який справою довів, що він людина честі і гідності.

***

Зазначимо, що Володимир Бедриківський балотується по одномандатному виборчому округу № 167 у Тернопільській області (включає Борщівський, Заліщицький, Чортківський райони).

 “Народна самооборона”

Тернопіль: Комуністів замінили Вахтангом Кікабідзе

Чому Луценко підтримав Бедриківського, а не Стойка? (аудіо) Яценюк і Тягнибок підтримали Стойка