Коли перевірку може бути продовжено

Поділитися

Наше підприємство зареєстроване в районі, хоча офіс наймаємо в Тернополі. Розпочалась перевірка з податкової, яка то призупиняється, то продовжується і нам це досить незручно. Скажіть, які підстави та терміни встановлено законодавством для зупинення та продовження розпочатої перевірки працівниками податкової?

Відповідає начальник відділу взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об’єднаної ДПІ Василь Ілліч Карпа:

Зупинення або продовження строків проведення перевірки працівниками органів ДПС здійснюється за рішенням керівника податкового органу.

Терміни продовження документальних перевірок залежать від виду перевірки (планова або позапланова) та категорії платника податків (великий платник податків, платник податків малого підприємства або інший) і встановлені статтею 82  Податкового кодексу. Терміни продовження фактичних перевірок не можуть перевищувати 5 діб.

Продовження термінів проведення фактичних перевірок здійснюється лише у разі надходження заяви суб’єкта господарювання (у разі необхідності подання ним документів, які стосуються питань перевірки), або змінного режиму роботи чи підсумованого обліку робочого часу суб’єкта господарювання та/або його господарських об’єктів.

Зупинення розпочатої перевірки Кодексом передбачається лише при проведенні документальної планової або позапланової перевірки великого платника податків на загальний строк, що не перевищує 30 робочих днів, а в разі необхідності проведення експертизи, отримання інформації від іноземних державних органів щодо діяльності платника податків, завершення розгляду судом позовів з питань, пов’язаних з предметом перевірки, відновлення платником податків втрачених документів перевірка може бути зупинена на строк, необхідний для завершення таких процедур.

Чим цікавились тернополяни, звертаючись до податківців письмово та особисто?

Від суб’єктів господарювання Тернополя надійшло 24,3 млн.грн. плати за землю