Коливання валютного курсу в Україні – це наслідок спекуляцій певних банків

Поділитися

Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

“Фактично вчора дійсно була здійснена планова спекулятивна атака на курс. І от на сьогоднішній момент зверніть увагу, що ці банки, які вчора розхитували міжбанківський ринок, сьогодні вам пропонують купити долар за 8 гривень 30 копійок”, – зауважив Охріменко

За словами експерта, такі банківські установи просто хочуть заробити на звичайних українцях.

“Вони дійсно зробили вчора планову атаку, використавши те, що Національний банк, як відомо, з початку цього місяця фактично повернув гривню в банківську систему. Гривні зараз цілком достатньо”, – вважає економіст.

Нагадаємо, сьогодні зранку курс гривні по відношенню до долара на готівковому ринку України продовжував знижуватися: українська національна валюта втратила 3 ​​копійки на купівлі, на продажу гривня подешевшала на 7 копійок. Євро зміцнився на 1 копійку на купівлі. Курс російського рубля додав 2 копійки на купівлі і на продажу.

Так, банки сьогодні купують долар по8,14-8,18 (8,09-8,15 – вчора), продаютьпо 8,19-8,30 (8,15-8,185 – вчора) грн за долар. Середній курс купівлі долара становить 8,1558 (8,1233 – вчора), продажу – 8,2324 (8,1680 – вчора) грн за долар.
Gazeta.ua

Через тиждень долар знову коштуватиме 8,12 грн

Хто стоїть за Кайдою?